diumenge, 13 de maig del 2012

13/05/12. CDC-UDC-CiU. En Duran és el puto amo!

Benvolguts,

Comentarem un parell dels molts articles que han aparegut i estan apareixent sobre el Congrés d’UDC d’aquest cap de setmana

12 de maig de 2012

1.     Duran i Lleida no es vol 'sotmetre' al sobiranisme de CDC

Creu que a UDC no li cal ni li interessa abraçar l'independentisme

El president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha rebutjat "sotmetre's" al sobiranisme de CDC i ha reivindicat "no fer política des de les vísceres, sinó des del cap, sense oblidar el cor". S'ha dirigit als que diuen que CiU està en perill si UDC no aposta per la proposta estratègica de l'Estat propi del seu soci. "És tant com dir que només podem fer el que diu CDC. D'això se'n diu submissió i no som a Unió per sotmetre'ns a tercers", ha deixat clar. Durant la presentació de la memòria del comitè de govern sortint, Duran ha assegurat que a UDC "no li cal ni li interessa" abraçar l'independentisme, i ha tornat a defensar la confederació perquè "aixopluga totes les sensibilitats" existents al partit.
Confederació

Amb qui se suposa que es vol confederar aquest senyor i totes les sensibilitats del partit aixoplugades? Que ens les presenti, les forces (espanyoles, evidentment) que es vulguin confederar amb UDC! Espanya és una monarquia bananera, però el que no és és federal (com defensa el PSC(PSC-PSOE) amb urpes i dents o confederal (com sembla que defensa UDC). Espanya és rabiosament centralista. Sembla que tota aquesta gent encara no se n’han adonat!

El poder i la glòria

Realment, com tots els altres polítics de partit s’estimen més el seu partit que el bé general de Catalunya. I s’estimen més la seva butxaca que el seu partit. A UDC s’amaguen darrera un logo amb les quatre barres, que són quatre de les moltes barres que tenen! I estan tant cohesionats o en xuclen tant que l’informe de gestió d’en Duran ha obtingut un 96% dels vots. Fan una pinya. I CDC, perquè els deu interessar, no han volgut mai que se separessin per avaluar les diverses forces que puguin tenir en unes eleccions. Sembla que només Rosa Carrasco, filla de Carrasco i Formiguera s’ha alineat a favor de Vila d’Abadal i per tant contra Duran. Davant d’això, Vila d’Abadal ha llençat l’esponja. A la votació final en Vila d’Abadal ha obtingut un 20% dels vots i Duran un 80%!

UDC deu ser una màquina de fer diners, nets, bruts, corruptes (recordem el conseller Farreres), aquí i a Madrid amb el “tinglado” que hi deuen tenir, a prop del veritable poder (confederal?). Caldria imposar penes molt altes als corruptes, que en política ho són tots, tard o d’hora!

L’independentisme a UDC

En Vila d’Abadal es manifesta independentista, l’ex- conseller d’UDC Agustí Bassols també. Vegeu el manifest per l’11 de setembre de l’any passat que varen fer un grup d’independentistes dintre d’UDC, entre ells Bassols i J.M. Vila d’Abadal, de títol La independència de Catalunya, és una utopia?. I vegeu l’article d’El Debat de l’11 d’abril d’enguany Bassols, Castella i Cardeña, l’equip de Vila d’Abadal per superar Duran 

El grup d’independentistes d’Unió varen mostrar-se en públic amb el nom de Sobirania i Justícia (SiJ), que és una associació independentista que va néixer el maig 2009, impulsada pel jurista i l'exconseller de Justícia i de Governació del 1986 al 1991 del govern Pujol, Agustí Bassols (d’Unió Democràtica) amb l'adhesió de Badia i Margarit i altres intel·lectuals, polítics i empresaris. Segons els fundadors deien: Sectors no tradicionalment alineats amb el sobiranisme estan disposats a fer una passa endavant en aquest sentit.

Vegeu també el meu apunt del 28 de març del 2011: Les dretes independentistes comencen a emergir. Siguin benvingudes 

2.     Duran adverteix que la independència "ni interessa ni convé" a UDC i rebutja emular el gir sobiranista de CDC

El líder d'UDC i candidat a la reelecció, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit que la independència "ni interessa ni convé" estratègicament al seu partit i ha rebutjat frontalment que els democratacristians emulin el gir sobiranista que va fer CDC en el seu congrés, el març.
Davant els qui defensen que UDC segueixi els passos de CDC i faci un gir independentista, Duran els ha instat a integrar-se a Convergència "i formar part del corrent democratacristià d'aquest partit".

En l’article de l’ARA del 7 de gener, l’Ernest Folch cita una frase de Lineker que diu:
És cert, Duran no controla la federació, però ha aconseguit controlar-ne el més important, la ideologia. Una vegada Gary Lineker va dir que el futbol era un esport que jugaven onze contra onze i que sempre guanyava Alemanya. Usant el mateix símil, es pot dir que la política catalana és on els partits juguen tots contra tots però on sempre guanya Duran. 
A la presentació de l'informe del comitè de govern sortint al XXV congrés d'UDC, que aquest cap de setmana es fa a Sitges, Duran ha defensat fermament que UDC segueixi defensant una Espanya confederal, davant les tesis de l'alcalde de Vic i candidat a liderar UDC, Josep Maria Vila d'Abadal.

Duran ha recordat que
CiU no s'ha presentat a les eleccions sota un programa independentista, i ha rebutjat que ho faci en un futur, ja que ara mateix la ruptura amb la resta d'Espanya no és el plantejament que desitja una àmplia majoria de la població catalana. També ha recordat que el seu partit ha defensat sempre el consens, fins i tot en temps molt difícils, quan apel·lar a la unitat era una cosa inusual, per la qual cosa UDC s'ha d'esforçar a vetllar per la cohesió de la societat catalana.
 
Ja es veu que és o es creu l’oracle dels deus!

Qui vulgui, que es faci de Convergència
Al congrés que CDC va celebrar a Reus el març, el partit va acordar avançar cap a un estat propi català, i Duran ha rebutjat seguir els passos dels convergents
: "D'això se'n diu submissió, i no estem a UDC per sotmetre'ns a tercers". "El principal error que podria cometre UDC seria emular l'estratègia de CDC. Quin sentit tindria la nostra existència?", ha insisit. Per aquesta raó, als democratacristians que defensen tesis rupturistes, Duran els ha fet una recomanació: "Podeu, qui ho vulgui, fer-vos de CDC", tot i que ell mai ho faria i se n'aniria a casa, ha dit.

Segons Duran, seguir els passos de CDC o plantejar una fusió entre convergents i democratacristians "no només seria el final d'UDC, sinó que tampoc seria bo per a CiU.
Amb una estratègia idèntica a la de CDC per part d'UDC, la suma de Convergència més Unió donaria menys
". "Seria dolent per a UDC, seria dolent per a CiU i seria dolent per a Catalunya", ha considerat Duran.

Elogi a Mas
Malgrat això, Duran ha volgut dedicar part del seu discurs a elogiar la complicitat que l'uneix al president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, al qual ha volgut reconèixer que tracta "amb més respecte i lleialtat que mai" el partit democratacristià. "Mai havia estat així. A penes podíem decidir els nostres membres de govern", ha exposat, fent clara referència a la capacitat de decisió que tenien quan governava Jordi Pujol (CDC
). Així, Duran ha agraït la "sensibilitat, atenció i delicadesa" de Mas cap a la seva persona perquè mai UDC havia tingut tantes responsabilitats institucionals,
i ho ha volgut emfasitzar com a acte de justícia i reconeixement. Ho ha fet malgrat ser conscient que no tothom li aplaudirà aquesta actitud cap a UDC, tot i que ha insistit que la complicitat entre tots dos és "àmpliament satisfactòria".
Per demostrar la bona sintonia que hi ha en general,
Duran ha explicat que va compartir amb Mas tots els passos, converses, dubtes i decisions en el procés de formació del govern, tant dels consellers d'UDC com dels de CDC i els independents.
També ha destacat que mai "sense demanar-ho" s'havia proposat als democratacristians tenir la conselleria en cap -que finalment no es va materialitzar- i se'ls adjudiqués directament la vicepresidència, que ostenta actualment Joana Ortega.

"Unitat des de la diversitat"
A més, ha subratllat que tenen responsabilitats en totes les conselleries de la Generalitat, dos delegats territorials de la Generalitat, un dels quals a Madrid, i que per primera vegada presideixen una empresa pública, Catalunya Ràdio. "No hi ha cap decisió important que s'hagi pres a Catalunya, on Mas és el màxim responsable institucional i partidari, o a Madrid, on sóc el màxim responsable institucional i partidari sense que l'hàgim compartit tots dos", ha explicat. Això, segons Duran, és clau per entendre l'experiència i la força que ha tingut CiU a l'hora de combatre el tripartit quan governava. Per aquesta raó, ha sostingut que la
"unitat des de la diversitat" en el si de CiU i entre els seus dirigents ha estat decisiva per recuperar el govern i per exercir-lo en la conjuntura actual.

http://www.324.cat/noticia/1733535/politica/Duran-adverteix-que-la-independencia-ni-interessa-ni-conve-a-UDC-i-rebutja-emular-el-gir-sobiranista-de-CDC 
La meva conclusió és que:
En Duran és el puto amo
En Duran té una megalomania i creu (potser és cert) que pot disposar de vides i hisendes de la gent d’Unió. Només cal recordar com en la jornada final de les consultes populars del 10 d’abril va explicar què havia votat la seva esclava Joana Ortega. En el meu apunt del 12 d’abril de l’any passat de títol Duran, el dèspota i la consulta del 10A, hi escrivia:
L’impresentable Duran i Lleida ha revelat el vot (negatiu) de la seva esclava de partit Joana Ortega “perquè li ha donat la gana”. Com ho sabia Duran el que Joana Ortega va votar? Hi era, o era a Alemanya com va dir? I amb quin menyspreu i violència de gènere actua!
Crec que cada cop es veu més clar que el Titella Mas es mou a mida que en Dural mou els fils!
Crec també que per a la salut mental i física del país seria bo que CDC u UDC se separessin. Així tots sabríem qui mana, qui té més força i qui és el puto amo!  

Joan A. Forès
Reflexions



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada