dimecres, 18 d’abril del 2012

18/04/12. Presentació del llibre “Full de Ruta” de Patrícia Gabancho

Benvolguts,

Ahir varem ser als locals de Catalunya Estat per la presentació del llibre de la Patrícia Gabancho “Full de Ruta”, amb el pròleg de Salvador Cardús. El subtítol és:

“Tot el que vols saber de la independència i no saps a qui preguntar-ho”

A la mesa hi havia el sociòleg Salvador Cardús, l’editor Quim Torra, l’escriptora Patrícia Gabancho i el President de la Fundació Catalunya Estat Jaume Vallcorba.

El Salvador Cardús va començar dient que aquell llibre no estava adreçat als assistents a l’acte, tots independentistes convençuts, sinó per tal que aquests independentistes el divulguessin entre familiars, amics, coneguts i saludats.

Va explicar la coneguda anècdota de l’anunci que  l’explorador i aventurer Shackleton va publicar al Times de Londres el 1913 quan cercava mariners per anar a l’Antàrtida:

"Es busquen homes per a viatge perillós. Sou baix; fred intens; llargs mesos de foscor completa; perill constant; retorn segur dubtós. Honor i reconeixement en cas d'èxit".

En cardús va continuar:

No sé què farem aquí, però allà s'hi van presentar cinc mil voluntaris.

Amb l’anècdota va voler fer entendre que si el projecte és engrescador molta més gent de l’esperada s’hi apunta. I això passarà quan calgui fer el gran pas endavant...

Es va referir que els catalans que en les nostres empreses ens havíem distingit sempre per quatre principis: Excel·lència, modernitat, justícia social i Europa, ara estàvem en un atzucac ja que la situació de l’estat que ens oprimeix no ens permet complir adequadament amb aquestes premisses.

Va parlar que l’Estat es comporta de manera completament diferent a la nostra, que és un estat caspós i a més a més inviable...

El Cardús que deu ser filo-convergent va explicar que el llibre ha d’ajudar al Projecte Històric de la Independència a base de crear Consciència Nacional al poble.

I va explicar que el llibre ajudarà a què el poble forci el Govern (de CDC) a emprendre aquest camí, com ell ja ha dit moltes vegades. Diu que els líders no existeixen i que la història els crea (frase interessant). I diu que CDC no és indiferent al fet que les seves joventuts estiguin imbuïdes i abocades a l’independentisme. I diu que són conscients del paper que la història els ha assignat!

A continuació va parlar en Quim Torras, l’autora del llibre Patrícia Gabancho (Pat pels amics) i va cloure l’acte en Jaume Vallcorba de Catalunya Estat.

Entre tots varen explicar que la imatge d’Espanya està molt deteriorada, que està per terra, que a l’estranger se n’adonen que pretendre continuar fent el Corredor Central pel Pirineu d’Osca i continuar estenent vies d’AVE per no anar enlloc és irrealitzable i continuarà portant l’estat a la fallida. Que Catalunya no pot suportar l’espoliació anual d’entre 16.500 i 22.000 milions d’Euros, ni la situació de l’atur ni la frenada continuada en infraestructures. Varen parlar de la manca de pressupost del Corredor mediterrani, de la comunicació per ferrocarril d’ample europeu entre el Port de Barcelona, el Port de Tarragona i la línia de TGV que algun dia arribarà fins a França...

A més a més encara s’hi afegeixen els actes de fatxenderia continuats del Gobierno de España, el deteriorament de la Casa Reial Espanyola, que fa aigües per tots costats, etc.

Varen parlar de les cinquenes columnes que han desplaçat els espanyols a Catalunya (com sempre han fet) per tal de fomentar la violència al carrer, minar la moral dels Mossos, i fer que al final puguin fer intervenir els grisos i la Guardia Civil ja que aquests catalans no se’n surten...

En Vallcorba va explicar que els empresaris estan molt nerviosos perquè la marca España que pretén vendre l’estat els fa molt més mal que bé. Diu que els empresaris independentistes siguin del CCN siguin de Catalunya Estat, se’n dolen i proposen la independència com més aviat millor.

Malgrat tots aquests problemes varen ser optimistes i varen dir que fa dos o tres anys no es podia imaginar l’esclat de l’independentisme actual (i deu ser així perquè els espanyols estan actuant per combatre’l). Per tant la nostra marxa cap a la llibertat és imparable. Ho veurem realitzat! (ja que tenim pressa, molta pressa, que diuen!)

Varen dir que era extraordinari que per Sant Jordi apareguin més de mitja dotzena de llibres d’aquesta temàtica.

Varen tenir paraules elogioses per l’ANC.

La Patrícia Gabancho va explicar que el llibre, fruit d’un brain-storming amb molts independentistes, de Catalunya Estat i d’altres, usa les preguntes més corrents que els conferenciants independentistes reben dels assistents i les intenta explicar coherentment i entenedorament. És per això que el llibre porta com a subtítol: Tot el que vols saber de la independència i no saps a qui preguntar-ho. I és per això que el llibre no diu que sigui de la Patrícia Gabancho sinó que diu que “els textos són de la Patrícia Gabancho”. 

Compreu-lo que s’ho val!


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada