dimarts, 10 d’abril del 2012

10/04/12. Les fòbies de la virreina Llanos de Luna

Benvolguts,

El 28 de febrer ja publicàvem un apunt sobre com l’estructura de l’estat existent el 1975 es va mantenir atado y bien atado malgrat o gràcies a una capa de vernís anomenada Estat de les Autonomies, 17 governs cantonals (també anomenats Café para todos, ) totalment asimètrics en superfície, població, recursos, PIBs etc.  L’invent només tenia com a missió deixar-ho tot igual i fer creure a qui s’ho volgués creure que s’havia avançat en democràcia. Els partits acabats de néixer varen considerar que aquell vernís els permetria romandre unes quantes dècades al poder, amb el sistema alternatiu que s’havia consolidat al final de segle XIX. Però el poder continua sent al govern central amb la mateixa estructura franquista existent. I els altres governs són de fireta, els deixen tenir un Parlament a cada un, encara que no el necessitin ni el vulguin, elaboren lleis que el poder central, ajudat dels altres poders de l’estat, TS, TC, jutges, etc,  es passa per l’engonal, i en definitiva perpetua el franquisme amb unes altres cares. Ep, i el rei al capdamunt, tal com en Franco va imposar!  I al cap de 30 anys tot segueix igual. Si féssim un recompte de la quantitat de “culvotants” que hi ha avui a tots els parlaments autonòmics i que ja hi eren el 1979 ens enduríem una desagradable sorpresa. M’atreviria a apostar que més de la meitat dels parlamentaris d’avui, ja hi eren el 1979! Que algú em demostri el contrari!

Així doncs l’estructura de poder de l’estat, franquista, es manté i mana i el vernís fa veure que mana però ja sap que no. En aquesta situació a Catalunya ens hi ha aterrat una senyora amb cognom ple de “des” i tal com deien abans amb “mando en plaza”. I ella mana i els altres fan veure que no però obeeixen com uns animalons de circ. Salta! Hop!

Ara aquesta senyora, que com bona representant del poder de la metròpoli només parla la llengua de la metròpoli i no es rebaixa a parlar la llengua de la colònia, ai uix, ens ataca: les banderes, la llei de consultes, el separatisme (que no li agrada) i fins ens dóna consells com feien i potser fan encara els capellans explicant-nos que segons els pecats que cometem ens podem quedar cecs, etc. I compara la bandera estelada amb la bandera d’un orfeó o de la Banda de l’Empastre! Com dèiem ara ataca la possibilitat d’una Catalunya independent. Tal com ells diuen ladran, luego cabalgamos...

Tres articles:

·         En declaracions a la COPE

·         Els partits catalans carreguen contra la Catalunya "pobre" de Llanos de Luna

·         Solidaritat Catalana per la Independència considera insultant el nomenament de Llanos de Luna



EN DECLARACIONS A LA COPE  la delegada del Govern alerta: "Una Catalunya independent seria un dels països més pobres d'Europa"

·         Llanos de Luna deplora la "moda creixent" del separatisme i acusa CiU d'adoptar una actitud "irresponsable"

Diumenge, 8 de abril del 2012

EFE / Barcelona

La delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha alertat aquest dissabte que si Catalunya s'independitzés "passaria de ser una de les comunitats més riques d'Espanya a ser un dels països més pobres d'Europa".

, María de los Llanos de Luna ha deplorat la "moda creixent" que existeix en favor del sobiranisme i ha lamentat que això hagi arribat també a Convergència Democràtica (CDC), que en el seu últim congrés es va marcar com a objectiu de futur un Estat propi català. Segons la delegada, CDC "s'ha tret la careta" i ha revelat el seu "separatisme", una actitud que ha qualificat de "molt greu i irresponsable" perquè la independència "seria nefasta".

"La independència suposaria per a Catalunya un empobriment enorme. Això només ho defensen les persones que no volen Catalunya", ha insistit.

Llanos de Luna ha assenyalat que una hipotètica declaració d'independència de Catalunya implicaria la seva sortida de la Unió Europea, ja que els tractats comunitaris no preveuen que un territori d'un Estat membre que se separi segueixi formant part del club europeu. Catalunya hauria doncs de sol·licitar el seu ingrés a la UE i, "en el millor dels casos, si ningú la vetés", trigaria "uns cinc anys" a culminar tots els tràmits d'adhesió, ha vaticinat. Durant tot aquest temps, ha afegit, "qualsevol producte català hauria de pagar aranzels" per vendre's als països membres de la Unió Europea, i això provocaria "increments d'un 40% dels preus".






ACN / ARA


Els partits catalans carreguen contra la Catalunya "pobre" de Llanos de Luna


·         ERC replica que "la ideologia espanyolista i centralitzadors encega el rigor", i SI assegura que una Catalunya independent seria el setè estat més ric d'Europa en PIB

Les paraules de la delegada espanyola a Catalunya, que aquest dissabte va assegurar en una entrevista a la cadena Cope que la independència faria de Catalunya "un dels països més pobres d'Europa", han aixecat les crítiques dels partits catalans que defensen el dret a l'autodeterminació de Catalunya.

La portaveu d'ERC, Anna Simó, creu que les declaracions de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, demostren que "estan nerviosos" i que "la ideologia espanyolista i centralitzadora encega el rigor" de l'exdiputada catalana. Simó ha replicat a De Luna que "Catalunya seria un dels països més rics per si sol" si se'n proclamés la independència de l'estat espanyol. "Si l'Estat no tingués Catalunya potser la situació seria molt diferent i la pobresa no hi seria si fóssim independents aquells que veiem com el 10% del nostre PIB és espoliat any rere any". Simó ha atribuït el discurs de Llanos de Luna europea al "lobby FAES".

Simó també ha recordat que "aquest diumenge un exdirigent de l'FMI diu que sort en té l'Estat espanyol de tenir Catalunya dins les seves fronteres, davant de la situació econòmica que patim".

Per la seva banda, Solidaritat Catalana per la Independència (SI) també replica la delegada espanyola i li recorda que "una Catalunya independent seria el setè estat més ric d'Europa en PIB". El secretari general de SI, Uriel Bertran, que acusa Llanos de Luna de parlar "des del desconeixement i la mentida", es remet a les dades de l'Idescat que situen el PIB per càpita de Catalunya de l'any 2011 per sobre de la mitjana de la UE. A més, SI defensa que sense "el robatori fiscal que patim a mans de l'Espanya de Llanos de Luna", l'economia catalana podria estar creixent "de forma molt notable", incrementant els nivells de riquesa de Catalunya.




SI considera insultant el nomenament de Llanos de Luna

·         Strubell afirma que s'adequa perfectament al 'perfil colonial' de Delegada del Govern espanyol

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) opina que el Partit Popular ha "encertat plenament" -de cara als seus interessos- en l'elecció de María de los Llanos de Luna com a nova Delegada del Govern espanyol a terres catalanes.

El president de la coalició independentista, Toni Strubell, ha recordat que "així com en l'elecció de molts virreis de la monarquia hispànica durant l'època dels Àustries, és evident que no ha importat gens el fet que aquesta diputada del PP no utilitzi mai la llengua nacional de Catalunya en la seva activitat parlamentària".

SI recorda que Llanos de Luna és una diputada nascuda a Sevilla però que, al contrari de tants i tants andalusos vinguts a viure a la nostra nació, mai no ha fet el pas que fa la gent respectuosa i considerada quan va a viure a un país nou, que és el d'aprendre'n i usar-ne la llengua nacional. Strubell ha censurat que "igualment és obvi que el PP ha cregut idoni escollir com a Delegada a la diputada del PP que es va oposar, en nom del seu partit, al projecte de Llei sobre la Independència de Catalunya presentada per SI al Parlament el passat mes d'abril".

El diputat independentista afirma que "no pot sorprendre gens a ningú que el PP hagi pensat en una persona com la diputada Llanos de Luna, capaç de teixir una visió apocalíptica de la transició de Catalunya cap a la independència", una visió que considera totalment enfrontada amb la que comparteixen cada cop més economistes i politicòlegs del nostre país, segons els quals l'economia de Catalunya tindrà molts més problemes, i més insuperables, si segueix dins Espanya que no si crea el seu propi Estat".

Des de Solidaritat resulta inconcebible, inclús insultant, que el PP pugui avui creure que una persona amb el perfil de la sra. Llanos de Luna pugui ser vista com una mitjancera entre Catalunya i l'Estat. Segons ha apuntat el diputat Strubell "aquesta senyora només pot fer el paper d'emissària dels interessos colonials espanyols a Catalunya, un paper que té molt més a veure amb el saqueig econòmic i el desmantellament polític i institucional de la nostra Nació que no pas amb cap tasca de convivència i progrés".




Hi ha altres notícies sobre el mateix tema:

http://www.lavanguardia.com/politica/20120408/54282956095/llanos-de-luna-catalunya-estado-pobre-europa.html
http://www.directe.cat/noticia/193502/llanos-de-luna-confirma-la-viabilitat-duna-catalunya-independent
http://www.esquerra.cat/actualitat/simo-les-paraules-de-llanos-de-luna-demostren-que-els-nervis-enceguen-el-rigor


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada