divendres, 6 d’abril del 2012

06/04/12. La Caixa, Urdangarin, Cristina de Borbó i el Juanca (1). 1. El cas Urdangarin, enllestit potser a l’estiu. 2. ¿ A QUÉ HA VENIDO CRISTINA DE BORBÓN? - SU SEÑORÍA PUEDE SER IMPUTADA. 3. La Fiscalia Anticorrupció protegeix la infanta Cristina i demana que no la imputin. 4. El soci d'Urdangarin defensa que la seva dona està menys vinculada a Nóos que la infanta Cristina. 5. Anasagasti acusa la burgesia catalana de tapar la corrupció de la Monarquia

Benvolguts,

A partir d’un article de El Temps d’aquesta setmana, m’he dedicat a buscar a l’hemeroteca informació sobre el cas Palma Arena, l’Urdangarin, la Cristina de Borbó i el Juanca.

En aquest apunt veurem com el Juanca va demanar a La Caixa que hi col·loqués la seva filla el 2005 i també va demanar a la Telefònica que hi col·loqués el seu gendre el 2006, com més lluny millor, quan es començava a sospitar que l’Instituto Noos estava emmerdat fins al coll en el cas Palma Arena i en molts d’altres. I, curiosament, tots van obeir puntualment. De tal forma que Telefònica no s’atreveix a acomiadar Urdangarin fins que el Juanca no els ho indiqui. També veurem que la Fiscalia Anticorrupció que deu tenir com a missió combatre la corrupció, amaga l’ou i prova d’apartar la infanta Cristina del punt de mira del jutge que investiga el seu marit i soci en l’Instituto Noos i en la societat Aizoon. Veurem finalment com la burgesia catalana amb el sinistre Conde de Godó i les patums de La Caixa (la de l’estafa de les accions preferents) al davant fan la paripé a la infanta.

També haurem de constatar que quan l’Urdangarin i la seva dona,  parella 'depredadora' en paraules d’Iñaki Anasagasti, que robaven com cosacs a través de Noos i Aizoon, foren obligats pel seu sogre i pare a abandonar tant lucrativa activitat, el rei els va col·locar en petites empreses com la Caixa i Telefònica, en llocs sense responsabilitat aparent, amb sous miserables, per tal que s’anessin habituant a les estretors d’un petit sou (salari mínim interprofessional?) com la majoria dels súbdits del seu pare i sogre.


1. El cas Urdangarin, enllestit potser a l’estiu

Un diari digital, la setmana passada, citant fonts properes a la casa reial espanyola, assegurava que Joan Carles I havia fet saber a la direcció de Telefònica que “comprendria” que es desfessin d’Urdangarin. El diari assegurava que el rei havia demanat a Telefònica que contractàs Urdangarin i que el desembre passat un representant de l’empresa va reconèixer que “ha de ser la Casa del Rei que digui quan l’hem de destituir [...]. Alierta no va fitxar lliurement Urdangarin. Va ser una decisió política, una qüestió d’estat, i tampoc, consegüentment, no el pot destituir sense el consentiment del rei”. A la declaració de renda del 2010, Urdangarin va declarar haver cobrat més d’1,3 milions d’euros de Telefònica. Dels quals 940.000 corresponien al sou de Telefònica Internacional, 265.000 a Telefònica España, 115.000 pel càrrec a la filial de Mèxic i 55.000 com a conseller de l’empresa al Brasil.

De El Temps número 1451 del 3 d’abril


2. ¿ A QUÉ HA VENIDO CRISTINA DE BORBÓN? - SU SEÑORÍA PUEDE SER IMPUTADA

Del Bloc d’Iñaki Anasagasti.

El secretario general del sindicato Manos Limpias Miguel Bernard, ha informado que en cuanto Iñaki Urdangarin declare como imputado el próximo 25 de febrero en Palma, su formación pedirá la declaración, al menos como testigo, de la hija de Juan Carlos. Bernard ha señalado que el sindicato considera que Cristina de Borbón tiene una triple responsabilidad en este caso, en cuanto:

·         se lucró personalmente de los supuestos negocios ilícitos de su marido,

·         era miembro de la ejecutiva del Instituto Nóos en los años en que se produjeron los grandes negocios bajo sospecha,

·         es copropietaria de la empresa Aizoon, usada para “vaciar” Nóos y supuestamente para defraudar a Hacienda.




29 de febrer de 2012
·         La Fiscalia Anticorrupció ha presentat davant del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma de Mallorca, que investiga el cas Palma Arena, i dins la peça separada referida a l'Institut Noos, un escrit en el qual sol·licita la desestimació de la petició plantejada pel sindicat Manos Limpias perquè la infanta Cristina de Borbó comparegui i declari com a imputada.
·         Segons l'escrit, la investigació judicial ha posat de manifest que la filla del rei d'Espanya no participava de les decisions a l'Institut Noos. Afegeix que la Junta Rectora de l'associació, de la qual és vocal la infanta, no es va reunir per aprovar les línies d'actuació de l'entitat.
D'altra banda, també s'indica que la dona d'Iñaki Urdangarín és copropietària al 50% de l'entitat mercantil Aizoon, però que no hi ostenta cap càrrec executiu, per la qual cosa hi era vinculada només en l'àmbit societari. La gestió i administració de la firma, indica l'escrit de la Fiscalia, estava en mans del seu marit.
Per tot plegat la Fiscalia considera que no hi ha indicis incriminatoris que vinculin la infanta amb l'activitat pressumptament il·lícita desplegada per Iñaki Urdangarín i Diego Torres, president i vicepresident respectivament de l'Institut Noos. Tampoc consta en el procediment, indica l'escrit, que Cristina de Borbón tingués coneixement d'aquesta activitat.
També s'indica que el presumpte fet que despeses personals del matrimoni s'hagin imputat com despeses d'Aizoon no constitueix un il·lícit penal, tot i que es podria considerar una irregularitat administrativa.


4.  El soci d'Urdangarin defensa que la seva dona està menys vinculada a Nóos que la infanta Cristina
EFE. Palma 05/04/2012





La defensa de Diego Torres demana el sobreseïment de la imputació d'Ana María Tejeiro, la seva dona, argumentant que "ni de bon tros" formava part de Nóos, i addueix que si la infanta, que n'era la vocal, no està imputada, "amb més raó" no ho ha d'estar Tejeiro


·         El senador del PNV Iñaki Anasagasti posa un toc àcid a la presencia de Cristina de Borbó a Barcelona, i assegura que la visita ha esta interpretada per alguns com un intent poc reeixit de rentar la cara a la malmesa monarquia española

·         Dimarts passat l’Institut de Salut Global, un organisme impulsat per la Fundació la Caixa, presidit per Cristina de Borbó, va organitzar un sopar a la seu de CosmoCaixa, al que van assistir diverses personalitats de la burgesia catalana acompanyant la filla del rei espanyol. Segons la Vanguardia, hi van assistir unes 30 persones de les quals en destaca: Narcís Serra, Senén Florensa, Josep Piqué, Enrique Lacalle, Leopoldo Rodés, Borja García-Nieto y el doctor Bonaventura Clotet. Personalitats totes representatives de la societat civil catalana, segons declaracions de la periodista del grup Godó, a la televisió privada del grup Godó.
El senador Iñaki Anasagasti ha denunciat el silenci de la burgesia catalana davant l’escàndol de corrupció que afecta a la monarquia espanyola, en el seu bloc. Sota el títol: “A qué ha venido Cristina de Borbón?” descriu tot un seguit de fets que deixen al descobert els privilegis d’alguns i sobretot les complicitats necessàries per tal d’obtenir uns privilegis que obren la porta a la corrupció.
Comença explicant que va ser el rei qui va demanar a Lluís Reverter, home de confiança de Narcís Serra, en el Ministeri de Defensa i secretari general de l’obra social de La Caixa, que col·loques a la seva filla a treballar en aquesta entitat
. I acusa a Cristina de Borbó d’inepta ja que no s'ha assabentat, segons ella, del diner que guanyava el seu company ni com s’havia pagat la petita mansió de 6 milions d’euros de Pedralbes. I conclou: 'la Sra. Borbó va entrar a La Caixa pel dit de “Reverter”. Una trucada i zas!!, la noia amb ocupació i sou milionari. Meravelles de la monarquia.'
El bloc relata la crònica de la visita feta per una periodista de la Vanguardia i acusa als assistents al sopar de tapar les vergonyes de la monarquia, i a La Caixa de manipular la bona tasca del Dr. Pedro Alonso per millorar la imatge de la Casa Reial. Anasagasti considera clau per la fortuna d’Urdangarin i la seva trama de corrupció les complicitats dels assistents al sopar i diu: “La clau perquè aquest tipus de gent desaprensiva i pagada de sí mateixa camini així no és per ells, és per la imbecil·litat de la gent i en aquest cas de tots aquests senyors pilotes que van estar l'altre dia amb ella parlant d'ocells i flors com si aquí no passes res, i sense que ningú li preguntés en públic el perquè no li cau la cara de vergonya, ni si pensa retornar el robat.”

Anasagasti conclou de manera contundent: Urdangarin sabia que el nom de Casa Real en aquest país de 'mastuerzos' obria moltes portes i si a això se li afegia la immunitat i la impunitat, el negoci estava fet. Hauria d'haver-hi doncs, un jurat popular per enjudiciar així mateix a tots els 'tiralevita, vasallos, mayordomos i rufianes' que riuen les gràcies a aquesta parella 'depredadora'.
http://www.directe.cat/noticia/186984/anasagasti-acusa-la-burgesia-catalana-de-tapar-la-corrupcio-de-la-monarquia

Demà en continuarem parlant...


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada