dilluns, 5 de març del 2012

05/03/12. Jordi Pujol diu que votaria a favor de la independencia de Catalunya

Benvolguts,

Ahir al vespre el periodista Jordi Évole de l’emissora La Sexta va fer una entrevista (en castellà ja que es transmetia per a tota Espanya) a l’ex president Jordi Pujol.

És important aquesta entrevista ja que per primer cop, de la meva coneixença, Jordi Pujol respon a la pregunta directa de Jordi Évole, urbi et orbe: Si hi hagués un referèndum d’independència demà mateix, vostè que votaria? I Jordi Pujol diu:


Votaria que sí!


L’entrevista és molt interessant, pel que diu i pel que diu altra gent que han tingut l’encert de ficar en la conversa. Penso analitzar-la en profunditat i ja us ho enviaré. Podeu buscar per Youtube els trossos interessants de l’entrevista. Curiosament la resposta del no apareix en el clip de La Sexta. Està eliminat...

Us dono els enllaços als diaris catalans que he trobat:





 Caldrà saber la reacció dels diaris de Madrid, ja que en Pujol va parlar molt clar, i va dir gairebé al final que al Juanca no li hauria agradat l’entrevista. I va afirmar que a ell tampoc, ja que al cap i a la fi, és una mostra de la seva derrota. La seva trajectòria ha sigut de fidelitat i confiança a Espanya durant 60 anys, va dir, i després de la sentència contra Catalunya del TC, aquesta confiança s’ha trencat.

Com que sempre necessita l’ambigüitat, en Pujol acaba el tema de la independència dient: Avui votaria que sí, d’aquí cinc anys no sé què votaria...  

Se’n sentirà a parlar i molt d’aquesta entrevista!

Tinc l’entrevista enregistrada i si algú en vol una còpia només cal que m’ho demani.

Un possible resum del diari ARA de l'entrevista de Jordi Évole a Jordi Pujol per a tot Espanya a 'Salvados'

"Al rei no li agradarà aquesta conversa": l'entrevista de Pujol a 'Salvados' en 10 frases

Évole entrevista Jordi Pujol per a 'Salvados'

Hem recollit aquestes 10 frases de l'entrevista de Jordi Pujol a 'Salvados'. N'hi ha moltes més. Quines hi afegiríeu?

1. "Espanya en el seu conjunt s'ha comportat com un nou ric, i ara és a la UVI".

2. "Aznar no ha parlat mai en català en la intimitat amb mi".

3. "Què cony volia dir [Zapatero] amb 'missió acomplerta'? Aquella frase va ser molt desgraciada", en referència al que va dir el president espanyol sobre la sentència del Constitucional que va retallar l'Estatut.

4. Sobre José Barrionuevo i els GAL: "Ser ministre d'Interior és una cosa que no s'ha de desitjar a cap amic, en segons quin moment [...] Quan hi ha una guerra, hi ha una guerra, entengui'm. La policia lluita contra gent que assassina i l'Estat lluita contra gent que assassina".

5. "El PP i el PSOE s'haurien d'avergonyir, no per raons polítiques, sinó ètiques, de fer l'ús que han fet del tema del català en les seves campanyes".

6. "Espanya no desapareixerà. Amb Catalunya hi ha l'intent que desaparegui".

7. "Ser independentista hauria estat molt fàcil durant el franquisme, i no ho vaig ser".

8. "Ja no tinc arguments contra els independentistes, perquè tenen raó [...] Ara votaria que sí a la independència en un referèndum. Ara sí, d'aquí a cinc anys no ho sé".

9. "Hi ha hagut un fracàs meu i d'altra gent" en l'intent de trobar l'encaix de Catalunya i Espanya.

10. "Al rei no li agradarà aquesta entrevista [...] però a qui no li ha agradat és a mi".



Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada