dijous, 22 de març del 2012

21/03/12. Operació corrupció. Els tractes de favor dels jutges a Fèlix Millet i la seva família. Continua la conya marinera...

Benvolguts,

Tots sabem com Fèlix Millet va robar a tort i a dret i va enganyar a tothom del seu voltant.

Tot sol? No, de cap manera! No es pot muntar un “tinglado” com el que ell havia muntat sense la complicitat de molta gent, que evidentment com que estan tan emmerdats com el Millet, no piulen...

He recopilat tres cròniques de les darreres setmanes que crec que val la pena de compartir.

En totes tres es veu la total impunitat en que es mou Millet:

1.       Està en llibertat després d’una colla d’anys...

2.       Té els bens embargats però la seva dona amb comptes compartits pot fer el que vulgui amb els seus diners...

3.       És un mentider ja que va confessar que havia afanat 3 M€, i sembla que eren 30M€ (o 300 M€, ves a saber...)

4.       Manté les seves finques i se’n va a estiuejar a Menorca cada any com si res no hagués passat...

5.       És un artista de l’engany ja que va casar les filles sumptuosament al Palau de la Música, pagant el Palau ( o sigui nosaltres) i fent pagar la meitat als consogres)

6.       Compra administradors dels ajuntaments i requalifica terrenys, amb total impunitat (fins ara)...

7.       Li van posar una cautela civil de 4 M€ quan se sap que n’havia robat 10 vegades més. I no ha tornat res...



Les tres cròniques:

1.    La Sindicatura de Comptes torna a investigar Millet


25/01/12

·         L'ens fiscalitzador estudia la intervenció de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès en la requalificació d'uns terrenys propietat de l'expresident de l'Orfeó


Els negocis immobiliaris de Fèlix Millet a l'Ametlla del Vallès i la intervenció de l'Ajuntament d'aquest municipi en el procés de requalificació d'uns terrenys propietat del qui va ser president de l'Orfeó Català, a canvi del presumpte pagament de compensacions econòmiques, no han passat desapercebuts a la Sindicatura de Comptes. L'ens fiscalitzador de les finances i la gestió de les administracions públiques del país ha posat en marxa una investigació que té com a objecte les “requalificacions urbanístiques de la finca Els Avellaners de Can Plandolit i les possibles compensacions econòmiques que van comportar”, segons consta en la memòria del programa anual d'activitats de la sindicatura.

La investigació a l'Ajuntament de l'Ametlla té com a objectiu determinar la tramitació urbanística que autoritza Fèlix Millet a construir a la finca de la seva propietat fins a 129 habitatges, 79 a preus de lliure mercat i 50 de protecció oficial, actuant en un àmbit de més de 44.000 metres quadrats. La requalificació per donar categoria de sòl urbanitzable a uns terrenys que no ho eren es va dur a terme entre els anys 2001 i 2002, i va ser publicada en el DOGC el febrer del 2003. Posteriorment, entre el 2006 i el 2009, es va fer una modificació del projecte urbanístic aprovat inicialment per donar la configuració definitiva al projecte, amb el paquet dels 129 habitatges.

Entre les persones que haurien cobrat una compensació de Millet per accelerar les requalificacions hi ha l'exalcalde de l'Ametlla del Vallès Albert Palay. Aquest ho ha negat sempre, si bé va reconèixer que havien exigit a Millet que moblés la biblioteca municipal, una operació que va costar 90.000 euros. També ha quedat rastre documental de pagaments de Millet a altres líders polítics locals.


2.    A les antípodes de Millet


·         Clara Millet, filla de l'expresident de l'Orfeó, s'instal·la a Austràlia, on busca feina en la gestió d'organitzacions sense ànim de lucre

·         Fa destacar la seva feina al Palau


14/02/12 - barcelona - Jordi Panyella email protegit  

·         La germana gran, Laila, també va marxar a viure a l'estranger fugint de la pressió de l'escàndol

Fèlix Millet, l'autor confés de l'espoli del Palau dela Música, no pot sortir del país. La justícia li va intervenir el passaport a ell i també al seu soci en el delicte, Jordi Montull. Des d'aleshores només es mou per anar amunt i avall de l'Ametlla del Vallès, on resideix, fins a Barcelona, on una vegada al mes compareix davant el jutjat instructor, i almenys una vegada a l'any es desplaça de Barcelona a Menorca, on encara té una luxosa residència de vacances. Millet té els moviments limitats, però la seva família no, i no s'estan quiets. Clara Millet, la seva segona filla, viu des de fa un mes a Adelaida, la cinquena ciutat en importància d'Austràlia, on s'ha instal·lat amb la seva família amb la idea de començar-hi una nova vida.

Clara Millet ha seguit el camí que ja fa un any i mig va emprendre la seva germana gran, Laila, que va decidir marxar a viure als Estats Units amb el seu marit, Ross Jackson, i fugir així de la gran pressió emocional que li suposava l'escàndol. Ni Clara ni Laila Millet han tingut relació amb la comissió dels fets delictius reconeguts pel seu pare, ni estan imputades en la causa, tot i que les dues es van casar al Palau a compte de la institució i que cada mes rebien un sobre amb diners que omplien les secretàries de Fèlix Millet.

A més, Clara Millet va treballar més de nou anys contractada pel Palau de la Música, la meitat dels quals amb la responsabilitat del càrrec de directora internacional de la institució. Va ser acomiadada per la nova direcció de la institució, en una decisió que va ser corregida per un jutjat que va considerar improcedent la mesura, i va haver de ser readmesa. Al cap de poc temps va pactar la seva sortida de la institució, amb la corresponent indemnització.

Clara ha marxat a Austràlia amb el seu marit, Xavier Rafart, que va arribar a ocupar la subdirecció de la firma Amci Habitat, la constructora vinculada a l'Agrupació Mútua, quan aquesta entitat era presidida per Fèlix Millet. Rafart va ser el protagonista involuntari d'un dels episodis més grotescos del cas Palau quan va transcendir que Fèlix Millet havia enganyat els seus pares fent-los pagar part de les despeses de la seva boda amb Clara, quan tot era a càrrec de la institució cultural.

Amb la impossibilitat legal de Fèlix Milet per desplaçar-se a l'estranger, el lligam amb les dues filles el manté la mare d'aquestes, Marta Vallès, sobre la qual, tot i estar imputada en el procés penal, no pesa cap mesura cautelar que limiti els seus moviments. L'estiu del 2010, Marta Vallès ja havia visitat en almenys una ocasió la filla que resideix als Estats Units, i ara ja hauria fet el mateix a Austràlia amb l'altra filla Clara, segons han explicat fonts properes a la família.


3.    El jutge relaxa el bloqueig dels comptes dels Millet


·         Aixeca l'embargament sobre els comptes de Marta Vallès, dona de Millet


20/03/12 - Barcelona email protegit

L'embargament absolut sobre els béns de Fèlix Millet i la seva dona, Marta Vallès, només ha durat una setmana. El magistrat titular del jutjat d'instrucció 30 de Barcelona, Josep Maria Pijuan, va signar el passat dia 14 una resolució en què rectificava la que ell mateix va dictar el dia 7 en què ordenava l'embargament de tots els béns mobles i immobles del principal acusat en l'espoli del Palau de la Música i de la seva esposa. La nova resolució aixeca l'embargament sobre 17 comptes corrents de Marta Vallès, quatre dels quals són compartits amb el seu marit.

La cautela judicial sobre els béns dels imputats es va dictar per fer front al que s'anomena fiança civil. En el cas de Marta Vallès, aquesta responsabilitat civil es va fixar en poc més de 4 milions d'euros, i per això se li van embargar tots els comptes corrents, un vehicle de la marca Mercedes, una embarcació i 49 propietats immobiliàries, entre les quals hi ha diversos pisos a la ciutat de Barcelona i moltes finques al poble de l'Ametlla del Vallès.

La defensa de Marta Vallès va presentar un recurs contra aquesta decisió, en què al·legava que amb les propietats intervingudes es cobreix amb escreix la fiança imposada i per això perdia justificació l'embargament dels comptes. A més, s'argumentava que Vallès necessita accedir als diners per poder abonar les hipoteques que graven moltes d'aquestes propietats.

En aquest sentit, l'advocat de Vallès insistia en el seu escrit que, “en cas que no s'aixequi amb urgència l'embargament sobre els comptes, les entitats de crèdit executaran de manera immediata els béns immobles, i aquests es podrien perdre per al mateix jutjat instructor”. El jutge ha acceptat aquest raonament i justifica la nova mesura per evitar la pèrdua de valor patrimonial dels immobles.

Marta Vallès té un important patrimoni personal, derivat de la seva ascendència familiar, la família de paperers Guarro Casas. Està imputada en la causa del Palau per la seva participació en el desviament de grans quantitats de diners a través d'unes societats que ella presidia. Últimament, Vallès ha destinat molt de temps a viatjar als EUA i Austràlia per visitar les filles, Laila i Clara.


 Cal dir res més?


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada