divendres, 9 de març del 2012

09/03/11. El sainet del TSJC i l'opinió de Solidaritat Catalana per la Independència

Benvolguts,



A veure si ens en fem càrrec, a veure si assumim d’una vegada per totes, que els nostre enemic és Espanya i a partir d’aquesta premissa hem de témer els tribunals franquistes que perviuen per arreu: TC, TS, TSJC (quin sarcasme Tribunal Superior de Justícia de Catalunya). Per cert que la interlocutòria redactada pel TSJC és en castellà, com no podia ser d’altra manera. Els colonialistes jutgen els indígenes i evidentment no es molesten a entendre o parlar la seva llengua (o dialecte?) inferior!
Tribunal Superior de Justícia contra Catalunya

Els magistrats:


Vergonya, catalans, vergonya!



Hi ha 22 magistrats al TSJC. La votació va ser unànime. Un sol vot particular de la magistrada Núria Cleries (redactat en català? o en castellà per no molestar els colegues?):

“La llengua catalana encara és minoritària”

Núria Cleries és la magistrada que va presentar un vot particular a la resolució aprovada per la sala. En el seu escrit adverteix que “tot i coincidir amb el plantejament general de la interlocutòria, en el sentit que l'execució de la sentència s'ha d'entendre referida als fills dels recurrents”, entén que calia un pronunciament més definit en l'aval de la immersió.

“En la mesura que s'ha demostrat que l'ús de la llengua catalana continua sent minoritari i que en finalitzar l'ensenyament els estudiants dominen les dues llengües, entenc que continuen donant-se les condicions per mantenir el model actual, també a les classes on realitzin els estudis els fills del recurrent”, detalla l'escrit de la magistrada.

Els humoristes són els que més entenen les grotesques situacions dels tribunals espanyols jutjant els indígenes o aborígens del noreste. L'acudit de l'ARA:
Avís





El diputat de Solidaritat, Alfons López Tena, ha advertit que el Tribunal Suprem tindrà l'última paraula sobre la immersió, malgrat la interlocutòria del TSJC. A banda, ha dit que la decisió sobre la llengua de l'escolarització a Catalunya només la pot tenir "el poble de Catalunya mitjançant el seus representants al Parlament", i ha demanat als jutges espanyols "que ens deixin en pau".
"Que els jutges espanyols es dediquin a la seva llengua, al seu país, als seus casos de corrupció, que ja en tenen prou, fins i tot dins la judicatura, i que ens deixin en pau", ha comentat abans de dir que "com que no ho faran, nosaltres igual que ara hem impedit per mobilització civil i ciutadana una sentència desfavorable, ho tornarem a fer".
López Tena ha assegurat sobre la interlocutòria del TSJC que "provisionalment manifestem la nostra satisfacció perquè s'ha aturat la primera fase i dir que ens mantenim alerta de cara al que pugui passar a la segona fase, depenent del que decideixi el Suprem".
I és que segons el diputat de SI, "el que ha fet el TSJC és abstenir-se i dir que la decisió li correspon al Tribunal Suprem. El recurs presentat per la Generalitat ha estat rebutjat i ha perdut, cosa que lamentem".

 Us passem l'anàlisi sistemàtica de Solidaritat Catalana per la Independència després de llegir detingudament la interlocutòria que avui s'ha fet pública:

1.       Sobre si l'espanyol ha de ser reintroduït a l'escola catalana, el TSJC s'ha inhibit i remet la decisió al Tribunal Suprem.

2.       El TSJC ha insistit en què la Generalitat no ha complert les sentències del Tribunal Suprem que afecten a les tres famílies demandants i que ho haurà de fer.

3.       Solidaritat es felicita per la pressió popular i política que ha impedit als jutges del TSJC acabar (per ara) amb la immersió lingüística.

4.       Ens mantenim actius per quan en breu el Tribunal Suprem posi en marxa la segona ofensiva.

5.       La decisió sobre la llengua vehicular a l'escola l'ha de prendre el poble de Catalunya i els seus representants en aquest Parlament i no els jutges espanyols ja siguin del TSJC, del Tribunal Suprem, del Tribunal Constitucional o de qualsevol òrgan judicial espanyol.

6.       Continuarem donant suport a les mobilitzacions cíviques per a blindar per llei el català com a única llengua vehicular.

7.       Constatem que l'autonomisme ens farà estar amb l'ai al cor constantment patint pels atacs a la nostra llengua. Només amb la independència podrem assegurar que la llengua catalana tingui l'estatus i el prestigi que es mereix i no haurem de patir per polítics ni jutges espanyols.

 La llengua no és toca. Visca Catalunya i visca el català!


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada