dimarts, 28 de febrer del 2012

28/02/12. Per terra, mar i aire

Benvolguts,

 Inaugurem la secció fixa “Per terra, mar i aire” on hi abocarem tota la merda que es vagi coneixent sobre l’atac de les institucions espanyoles a Catalunya...

Primer un acudit del FER, que il·lustra perfectament el sentiment dels catalans:






Avui us presentem tres notícies que entre altres són exemples del que passarà des d’ara endavant  i que ja està passant a València en una prova pilot:

·         Dos atacs a la immersió lingüística, amb tergiversació de la història, perpetrats per Jordi (?) Cañas i la virreina Llanos de Luna (ni Cañas ni Llanos, defensors del bilinguismo, no ha mai pronunciat en el Parlament o en les seves funcions públiques ni un mot en català, són monolíngues en espanyol))

o   Cañas. LA LENGUA PROPIA ES UN INVENTO NACIONALISTA»

o   Llanos. Atac a la immersió lingüística i exaltació del bilingüisme

·         Un increment de la policia i la guàrdia civil (que no havien desaparegut mai del país) i que són les forces d’ocupació actuals

o   Llanos. CRIT D'ALERTA: CADA COP HI HA MÉS POLICIES ESPANYOLS A CATALUNYA


Tal com ja hem explicat repetidament, quan es va implantar la Consti amb l’estat de les autonomies i a partir del 23F, la LOAPA i el “cafè para todos”, a part del TS, del TC i del TSJC (tots enemics nostres, com se li va escapar al Delegat del Gobierno a València, ep!, i no oblidem els partits unionistes catalans CiU i PSC(PSC-PSOE), a molts ens va quedar clar que l’estructura de l’estat, representada fins aquell moment pels Governadors Militars i els Governadors Civils es va mantenir intacta.  Vegeu la Reflexió de l’11 de gener:


 Això vol dir que encara que els catalans es pensen que tenen un Parlament (de fireta) i un Govern de la Generalitat (de fireta) i es pensen que tenen poder, s’equivoquen, o miren cap un altre costat! El poder el té l’estructura de l’Estat, que s’ha mantingut intacte i que de tant en tant, com si fóssim nens ens deixa jugar una mica amb el poder, però ens renya a cop de TC, TS, TSJC, Grisos, etc, quan pretenem extralimitar-nos. I el poder de l’estructura de l’estat es palesa entre moltes altres amb:

·         la Llei de Costes (la costa es mia)

·         amb la Llei de Ports i Aeroports, que són tots de l’estat i els utilitzen com volen per fotre’ns,

·         amb el Ministerio de Fomento que inverteix el que vol i amb el seu criteri a Catalunya i el nostre Govern no hi pinta res,

·         amb el trist espectacle dels trens de rodalies, instal·lacions caduques, trens de carbó (és broma però gairebé), que fou traspassat al Tripartit i foren tan rucs que s’ho van creure (en realitat només els van traspassar les gorres dels caps d’estació).

I per tant poden no invertir, ni deixar-nos invertir, en ports i fer que les multinacionals logístiques fugin, poden omplir-nos de grisos i de guàrdies civils sense avisar i sense defensa de cap mena, i poden, ajudats dels grisos i de l’exèrcit si cal, introduir el castellà a les escoles, en comptes de la immersió linguística.

I això, a més, tendirà finalment a l’eliminació del Cos de Mossos d’Esquadra i produirà la culminació del genocidi de la llengua i de la cultura catalanes.


Jordi (?) Cañas. «LA LENGUA PROPIA ES UN INVENTO NACIONALISTA»

Jordi Cañas (Ciudadanos) és un dels personatges més pintorescos del nostre país. Des del seu monolingüisme militant, s'erigeix en defensor d'un bilingüisme més fals que un bitllet de 150 euros: no parla una paraula de català ni que el matin. És, al mateix temps, la demostració fefaent que els catalans ho acceptem tot; fins al punt que ens permetem pagar un bon sou a un personatge que, tot i que des del seu espanyolisme més ranci menysprea i nega la nostra pròpia cultura, nosaltres encara el fem diputat del nostre parlament. País de botiflers, aquest nostre.

L'obsessió de Cañas amb el català sembla, cada cop més,un cas patològic. Però també és possible que a l'escola l'assignatura de català fos una d'aquelles matèries, per a ell, impossibles d'aprovar. Sigui com sigui, l'animadversió d'aquest personatge cap a la llengua del país on viu, hauria de ser mereixedora d'un acurat estudi científic. Cañas, no ho negaré, és un friqui de la política. I és cert que no hauria de tenir més protagonisme del que es mereix, circumscrit a l'àmbit d'una conversa a la barra d'un bar. El problema, però, és que a Catalunya, com a tot arreu, també tenim gent crèdula i de bona fe que s'acaben empassant qualsevol ximpleria, per molt absurda que sigui, si ve d'un personatge públic.

Jordi Cañas és un actiu usuari del Twitter que es veu en la necessitat de superar-se a si mateix en la seva catalanofòbia dient-la, cada cop, més grossa. Darrerament, amb la polèmica sobre les subvencions que els nacionalistes espanyols com ell neguen a la difusió de la llengua catalana, Cañas augmenta el to de les seves piulades i escriu algunes coses que fan vergonya aliena.

Així, el portaveu de Ciudadanos nega que Catalunya tingui llengua pròpia. I es queda tan ample. Cañas deia ara fa tot just una setmana: «¿Lengua propia? Un invento nacionalista». Només això, per absurd i poca-solta, ja l'hauria d'inhabilitar com a parlamentari de la nostra nació. Però és que el mateix dia assegurava que, a diferència del nacionalisme espanyol, el qual mai no esmenta: «el nacionalismo catalán es peligroso, anexionista, supremacista, hispanófobo... además de ridículo».

Fa un parell de dies carregava contra les entitats catalanes promotores de la cultura i la llengua: «'catalanisme?' Separatismo puro y duro pagado por todos. Independentismo camuflado de sociedad civil regado de millones de euros». I mentre diu això, els catalans li ingressem una nòmina anual al voltant dels cent mil euros, amb les seves dietes, despeses de viatges i assistència a les comissions de les quals en forma part. I, tot plegat, a canvi de rebre la seva dosi diària de catalanofòbia. Som així, els catalans.


Llanos. CRIT D'ALERTA: CADA COP HI HA MÉS POLICIES ESPANYOLS A CATALUNYA

diumenge, 26 de febrer de 2012

El passat mes de juny el Govern de la Generalitat ja va patir un primer avís. El PP va aconseguir tirar endavant una moció parlamentària amb la què es reclamava més policia estatal i Guàrdia Civil a Catalunya. Una moció, aprovada mercès als vots de CiU que així evitava una reprovació del conseller d'Interior, Felip Puig, per les seves actuacions contra els "indignats".

Ara però l'amenaça es va complint, i tant sindicats policíacs com la delegació del Govern estatal a Catalunya, mira d'incrementar els efectius dels cossos i forces de seguretat de l'estat arreu del país. Aquest és un dels objectius de la nova virreina del govern de Mariano Rajoy a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna en connivència i complicitat del "ministro catalán", Jorge Fernández Díaz.

És en aquest sentit que a ICV-EUiA tenen la mosca al nas i sospiten que el PPC pot està colant un gol a CiU: deixar que "sin que se note el cuidado" les policies espanyoles es multipliquin per tot el país. Amb aquesta premissa, el grup parlamentari ecosocialista ha instat una proposta de resolució al Parlament, a la que ha tingut accès Nació Digital, en la que alerta de la política de "fets consumats" de l'arribada de tropes policials espanyoles.

En la moció signada per la portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, i el diputat Jaume Bosch, portaveu de la comissió d'Interior, insten "convocar de forma urgent una reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya per analitzar la decisió de la Delegació del Govern central a Catalunya d'incrementar la presència pública dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat a Catalunya com a possible forma de transmetre a l'opinió pública que el Cos de Mossos d'Esquadra no pot exercir com a policia integral del país".

Així mateix, clamen al Govern "defensar les competències del Cos de Mossos d'esquadra definides en l'Estatut d'Autonomia enfront de qualsevol intent de la Delegació del Govern central a Catalunya de qüestionar-les".



Llanos de Luna vol més banderes espanyoles i menys immersió lingüística


La delegada del govern espanyol a Catalunya aposta per ser 'inflexibles' amb la Llei de banderes i reclama la necessitat de complir 'el dret a rebre educació en dues llengües'


La delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, assegura que la Llei de banderes de 1981 "s'incompleix de manera sistemàtica per alguns ajuntaments" i per això reclama "ser inflexibles perquè es compleixi". En una entrevista que publica aquest diumenge el diari 'El Mundo', la delegada ha qualificat "d'incompliment legal" que l'ajuntament de Sant Pol de Mar deixés de fer onejar la bandera espanyola a la façana del consistori. També ha reclamat la necessitat de complir "el dret a rebre educació en dues llengües" als territori amb cooficialitat i ha recordat que el ministre José Ignacio Wert n'"exigirà" el compliment.

La delegada del Govern creu que el cas de l'ajuntament de Sant Pol de Mar és "un incompliment legal més que un conflicte" perquè "hi ha una llei i s'ha de complir" i per això l'advocat de l'estat estudia si el consistori va cometre "delicte". "La Llei de banderes de 1981 s'incompleix de manera sistemàtica per alguns ajuntaments. Hem de ser inflexibles perquè es compleixi", assegura De Luna.
A més, ha recordat que també és qüestió de "drets constitucionals" que els ciutadans de territoris amb cooficialitat d'idiomes com a Catalunya puguin "rebre l'educació en les dues llengües". Reconeix que "un altre tema és la sentència del Tribunal Sumprem, que no permet dubtes i que obliga la Generalitat a canviar el model per introduir el castellà com a llengua vehicular". Assegura que recau al poder judicial resoldre el recurs que va presentar la Generalitat de Catalunya però insisteix que "hi continua havent un dret constitucional, que té qualsevol ciutadà, a rebre educació en les dues llengües, que el castellà sigui llengua vehicular i no una mera assignatura". Per això, el govern espanyol "exigirà aquest compliment".
Maria de los Llanos de Luna afirma també que "el govern d'Espanya és tant català com qualsevol altre" i que té moltes competències a les autonomies que "s'han d'exercir". Per això la delegada es proposa "donar visibilitat" a l'executiu espanyol, per exemple divulgant més la tasca de la Policia espanyola i de la Guàrdia Civil.



Com a conclusió podem cridar ben fort, com a mal menor:

Volem ser apallissats pels Mossos d’esquadra!!!


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada