dilluns, 20 de febrer del 2012

20/02/12. Actualitat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI)

Benvolguts,

Avui toca parlar de l’Assemblea de Solidaritat que es va desenvolupar ahir al matí a Barcelona.

S’ha de fer una prèvia important, pel que es veurà a continuació, i és que:
El passat dijous el Parlament de Catalunya va donar suport al procés d’autodeterminació d’Escòcia, proposta presentada per SI.

16/02/2012
El singular digital

El Parlament dóna suport al procés d’autodeterminació d’Escòcia

El Ple del Parlament ha aprovat una moció de SI on manifesta “el seu suport per la voluntat expressada pel Govern d'Escòcia de celebrar un referèndum per decidir el seu futur polític”.
La moció s’ha aprovat amb el suport de
CiU, d'ERC, d'ICV-EUiA i SI. Tots aquests grups han reivindicat el dret a decidir de les nacions a la Unió Europea.
PP i C's han rebutjat la moció i les segregacions d'estats a la UE, mentre que el PSC s'ha abstingut, tot i considerar que el procés iniciat a Escòcia “és molt rellevant”.
El diputat de SI Toni Strubell ha confessat que l'objectiu que l'ha portat a ser diputat del Parlament és, precisament,
“el de lluitar perquè els catalans tinguin els mateixos drets que els escocesos”.


Hi ha una altra prèvia més prèvia que és que SI havia presentat el 12 d’abril de l’any passat al Parlament de Catalunya una primera proposta sobre la independència de Catalunya que fou rebutjada per CiU. Es va donar la paradoxa que dos dies abans en la jornada de Consultes de Barcelona Decideix del 10 d’abril el President Mas havia anat a votar i havia votat SI i dos dies després el grup CiU va dinamitar l’admissió al parlament de la proposta de SI.  

Vegeu l’enllaç:


on explicàvem com va desenvolupar-se l’any passat al Parlament la moció presentada per SI sobre l’admissió a tràmit de la proposta sobre la independència de Catalunya.

Ahir en l’Assemblea de SI:
SI tornarà a presentar al 2013 la seva llei d'independència per 'treure les vergonyes a l'autonomisme' de CiU

Uriel Bertran fa una crida als sobiranistes d'altres partits 'cansats d'hipocresia i mentides' perquè s'uneixin a Solidaritat, i s'ha preguntat: 'Donarà CiU suport al referèndum a Escòcia i no a Catalunya?'

Solidaritat tornarà a presentar al Parlament la seva proposta de llei d'independència. Així ho ha avançat el secretari general de SI, Uriel Bertran, en la segona assemblea de la formació celebrada aquest diumenge a Barcelona. La proposta de llei va ser rebutjada a l'inici de la legislatura, però Bertran ha considerat que després que CiU donés suport al referèndum d'autodeterminació d'Escòcia dijous passat, ara SI l'ha de tornar a presentar per mostrar la 'contradicció' de la federació nacionalista i 'treure les vergonyes a l'autonomisme'. A més, des de SI han fet una crida perquè els sobiranistes 'cansats de la hipocresia i les mentides' que ara són a altres formacions s'acostin a Solidaritat.


 

El debat sobre la independència de Catalunya tornarà al Parlament de la mà de SI. O aquesta és, al menys, la intenció que ha manifestat Uriel Bertran en el seu discurs davant els adherits presents a la II assemblea de la formació. En aquest sentit, el secretari general dels independentistes ha avançat que després que al passat Ple del Parlament s'aprovés el suport al procés d'autodeterminació d'Escòcia amb el suport de CiU, Solidaritat ha de tornar a plantejar la seva proposta.
Així, Bertran ha explicat que la propera moció que el seu subgrup entrarà al Parlament serà de suport 'al referèndum que celebrarà Catalunya per decidir el seu futur polític'. 'Donarà CiU suport al referèndum a Escòcia i no a Catalunya?', s'ha preguntat el líder dels independentistes.
De la mateixa manera, Solidaritat ja té decidit que més endavant, a l'any 2013, el subgrup tornarà a presentar la proposta de llei de transició cap a la independència de Catalunya 'per iniciar de nou el debat'. A més,
Bertran ha encoratjat als adherits a SI a 'presentar a tots els municipis del país la llei, per explicar-la i divulgar-la fins a les properes eleccions'.
D'aquesta manera, Bertran pretén fer avançar l'independentisme i 'destapar les vergonyes dels autonomistes' de Convergència i Unió i d'altres formacions catalanistes. 'Estem disposats a arraconar l'autonomisme i aconseguir noves figures. No hem vingut a resistir, hem vingut a vèncer', ha sentenciat.
Bertran, a més, ha fet una crida a tots aquells sobiranistes que militen a altres formacions i que s'han 'cansat de la hipocresia i les mentides' dels seus partits a que segueixin el procés que van seguir ell mateix i el portaveu de SI, Alfons López Tena, abandonin la seva militància i s'apropin a Solidaritat.
Precisament Tena ha estat qui ha carregat contra els partits majoritaris del catalanisme i, especialment, contra CiU i ERC, a qui ha retret no haver enviat ningú en representació a l'assemblea ni per cortesia, quan partits com ICV o PSC sí han estat presents a l'acte. López Tena, a més, ha criticat que entre tots els partits que fins ara han gestionat la Generalitat han aconseguit deixar de costat els catalans. 'Nosaltres volem la independència perquè volem un estat al servei del poble de Catalunya i no de comtes, d'empreses, de caixes, de despatxos d'advocats i de grups d'interès, que estan aprofitant-se dels diners dels catalans en benefici propi', ha conclòs.



Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada