dimecres, 1 de febrer del 2012

01/02/12. La Delegación del Gobierno de España fa un lleig a un grup de parlamentaris catalans

Benvolguts,

Els diaris es fan ressò avui del menyspreu de la Delegada del Govern als parlamentaris que varen anar a protestar pel comportament dels cossos policials davant dels ciutadans que s’expressen en català.


Ja vaig expressar el meu parer sobre aquest possible capteniment en una Reflexió d’abans d’ahir:
El meu parer és que segons la sentència del TC, ells tenen tota la raó per no voler entendre’ns. Que quedi clar! A sant de què ens han d’entendre? Segons el TC, el català és una llengua (o dialecte?) no-preferent, per tant per què els emprenyem parlant en català si el català no és res més que una merda lligada amb un cordill? Au, parlem en castellà con el que nos entendemos todos i prou de collonades. Al cap i a la fi, en aquest país nostre qui paga no mana!
Protesta contra la vulneració del dret de parlar en català

  • Els diputats d'ERC-Rcat-Catalunya Sí, els de Solidaritat i una vintena de persones més es concentren davant de la seu de la delegació del govern espanyol
Els diputats d'ERC-Rcat-Catalunya Sí al Congrés, els tres diputats de Solidaritat (SI) al Parlament i una vintena de persones més s'han concentrat aquest dilluns davant la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya per el que consideren una cadena de 'vulneracions dels drets lingüístics i abusos contra la integritat física i moral' per part d'agents de la Guàrdia Civil i la policia espanyola. Un dels fets més recents ha estat la denúncia d'un advocat barceloní que divendres va ser presumptament insultat i agredit per un caporal de la Guàrdia Civil al pont aeri de l'Aeroport del Prat. Segons els manifestants, el motiu de l'agressió va ser que el lletrat va dirigir-se a l'agent en català.

Els diputats pretenien reunir-se amb la delegada del govern espanyol. Però la trobada no ha estat possible perquè el personal de la delegació ni tan sols ha permès l'entrada a l'edifici als diputats. 'Són fets molt lamentables. Diputats del nostre Parlament i diputats catalans al Congrés hem estat pretesament humiliats en barrar-nos el pas. Això no es pot permetre i fem una crida a la ciutadania que rebel·li davant d'aquest fet inadmissible', ha afirmat el diputat republicà Joan Tardà.

Tardà ha denunciat que la nova delegada del govern espanyol a Catalunya no té cap voluntat política per defensar els drets lingüístics dels catalans. 'La llei ens empara i si es permet vulnerar els nostres drets lingüístic és perquè hi ha voluntat política de permetre-ho. No han depurat de persones gens democràtiques els cossos de la guàrdia civil i de la policia nacional', ha afegit. Esquerra ja ha endegat diferents iniciatives parlamentàries perquè s'obri una investigació dels fets i ha demanat la compareixença de la Delegada al Parlament. 'No podem admetre que els drets lingüístics siguin vulnerats per aquells que teòricament han de protegir la ciutadania. Fem una crida a no baixar la guàrdia i la delegada del Govern ha de donar la cara i s'ha de comprometre que fets com aquests no es repeteixin'ha manifestat Tardà, que també ha avançat que es demanaran explicacions al ministre d'Interior, el català Jorge Fernández Diaz, en una propera compareixença.


I ara un altre granet meu, de la Reflexió del dia 11 de gener:

El consejo de ministros nombró ayer a María Llanos de Luna como delegada del Gobierno en Cataluña. Número 3 del PP por Barcelona y diputada en el Parlament de Cataluña, Llanos de Luna es una política muy cercana a la presidenta de los populares catalanes, Alicia Sánchez Camacho.
Nacida en Sevilla en 1960, María Llanos de Luna ha ocupado en los últimos meses la portavocía adjunta de los populares en el Parlament,
donde ha destacado por usar el castellano para defender el bilingüismo. De hecho, en sus intervenciones parlamentarias utiliza exclusivamente el castellano, lo que definió como «una forma de llevar la normalidad social a las instituciones».

Per tant ja es veu que a les colònies “Quien manda, manda!” De què s’estranya la senyora Cendrós?

Ja hem explicat molts cops que la Generalitat és de fireta i no pinta res, i que la Delegació del Govern és la que té poder, és la que mana!!!

Per cert, un darrer aclariment: és que trobo incorrecte que es titlli de català un fatxa dels més fatxes, nascut per cert a Fatxadolid! Predestinatto!


Mentre no siguem independents continuarem sent humiliats!


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada