dimecres, 14 de desembre del 2011

14/12/11. Som una colònia!


Benvolguts,
“Con el TS hemos topado, amigo Sancho”.
Ja hem tornat a topar amb el TS!
No és cap novetat però ajuda a situar-nos en el lloc que sempre ens ha pertocat des del 1714 i que mai no hem volgut admetre o hem fet veure que no ho admetíem: som una colònia espanyola!
A veure si ho acceptem d’una punyetera vegada:
·         Espanya ens roba
·         Espanya ens enganya
·         Espanya ens escanya
·         La llengua catalana no existeix
·         Hi ha un parlament de fireta amb una fada que fa de Presidenta
·         El TSJC és un fill bord del TS i del TC
·         En l’ordre jeràrquic, després de Déu ja venen els TS, TC i TSJC, el PP, el PSOE i la UDC
·         A les colònies, la justícia la impartia la metròpolis (segons el diccionari de l’IEC: Nació respecte a les seves colònies), mai els indígenes
·         L’única llengua existent a les colònies era la llengua de la metròpolis
·         Són les condicions necessàries i suficients per poder bramar als quatre vents que:
Som una colònia!
I col·lectivament en devem estar orgullosos ja que els nostres governants no es plantegen de canviar res. A ells ja els va bé, tenen la vida assegurada, però el país es mor…
Voldríem saber com valoren aquesta sentència els diferents partits polítics catalans que viuen, com l’Urdangarin, de la “sopa boba”. Voldríem que es pronunciessin! I voldríem que es pronunciés l’Honorable(?) Consellera(?) de Justícia(?) Fernández Bozal!

I voldríem saber qui presentarà la denúncia, per conculcació dels nostres drets, contra el TS, i contra Espanya de passada? Quin partit, quina conselleria, quin TSJC, quina presidència (pfff) del Parlament o de la Generalitat, presentarà la denúncia a Madrid, a Estrasburg o on calgui?
Ja avanço la resposta: ningú mourà ni un dit, ja que tots tenen assumit que som una colònia...

Vegem la notícia d’avui del Directe.cat:

El Tribunal Suprem espanyol contra la validesa de la justicia en català

La institució no admet com a legal un recurs escrit en català i el declara no presentat



El Tribunal Suprem espanyol (TS) s’ha negat a admetre la validesa legal d’un recurs que es va presentar en català i l’ha declarat ‘desert’, és a dir ‘no presentat’. La institució no ha fet cas al dret existent de presentar recursos en qualsevol llengua oficial de l’estat espanyol. El cas arribarà fins al Tribunal Constitucional (TC) i es convertirà en el primer cas de discriminació a catalanoparlants que arriba al TC, màxim òrgan de justícia de l’estat espanyol.

Tot va començar quan Marc Belzunces es va negar a formar part d’una mesa electoral a les eleccions espanyoles de l’any 2008 al·legant objecció de consciència a Espanya com a independentista. A partir d’aquest moment es va iniciar un procés judicial per delicte electoral. Belzunces va voler que el procediment es fes en llengua catalana, voluntat que no van respectar diversos tribunals malgrat el dret dels catalanoparlants a cursar els procediments en llengua catalana.El 19 de juliol del 2010 l’Audiència Provincial de Barcelona va declarar Marc Belzunces culpable de delicte electoral. Belzunces va presentar llavors un recurs al TS en llengua catalana. Aquest es va negar a donar per vàlid el recurs pel fet d’estar escrit en català. L’acusat va presentar un nou recurs al TS contra la decisió del mateix tribunal, que va donar a conèixer ahir la seva decisió:

Un recurs presentat en català no té validesa legal!


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada