dimecres, 14 de desembre del 2011

12/12/2011. Quina mena de càsting va fer per triar els gendres?

Benvolguts,
Divertida iniciativa d’ERC:
Què li diries al rei?
ERC demana als internautes propostes per traslladar al monarca en la tanda amb els partits.
12/12/11 Marc Bataller

En les eleccions espanyoles ERC considerava que era qüestió de ser directes i planers per recuperar el feedback que s'havia perdut. En definitiva, contraposar la República del Sí a la Comunitat Autònoma del No. Tan senzill com triar entre el sí i el no. El candidat, Alfred Bosch, també encaixava més en aquest perfil popular i no tan polític.
Ara Bosch aposta per continuar amb la mateixa línia d'interacció amb la societat i ho fa a través de les xarxes socials de Facebook i Twitter. És en aquest context que s'emmarca la seva original iniciativa. Proposa als internautes que l'aconsellin sobre què hauria de dir al rei en la tanda de contactes que el monarca tindrà amb els partits abans de la investidura del president espanyol, en cas que avui la permanent nacional decideixi acudir-hi.
El diputat electe li explicaria que els catalans “volem una Catalunya lliure per fer un país més just”, però vol altres opinions. Amb l'etiqueta #alreilidiria, Bosch i el seu equip van posar en marxa el projecte fa dies i la resposta ha estat massiva. Les propostes rebudes són múltiples i de calat diferent, però les tres idees més repetides són que es “derogui” el Decret de Nova Planta i es retorni a les Constitucions Catalanes, la necessitat d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya i la “firma” d'un decret d'independència. Al marge d'aquestes també n'hi ha una altra de vigent actualitat: que el republicà denunciï davant del rei la trama de presumpta corrupció que afecta Iñaki Urdangarin. Un exemple: “Quina mena de càsting va fer per triar els gendres?” I per triar les nores, dic jo?
L'afirmació “Espanya ens roba” també adquireix força protagonisme, sobretot arran de la polèmica que va haver-hi al Parlament quan Núria de Jisper va prohibir dir aquesta frase durant els plens. Enmig de tantes piulades sempre se n'escapa alguna de menyspreu cap al Borbó.
Però Alfred Bosch ha garbellat més i ja ha escollit les tres respostes que li han agradat més. A partir d'aquí demana als usuaris 2.0 que votin la seva preferida –veure quadre–. La més curiosa és “Juanca, queremos dejarlo, pero podemos seguir como amigos.” Una picada d'ullet a una de les frases que Bosch va repetir més durant la campanya, en què deia que seria una de les primeres que diria en el Congrés: “Vull els espanyols com a bons veïns i amics, però no com a amos.” Les altres recomanacions són que Bosch regali la seva novel·la 1714 a Joan Carles I –perquè “ens digui com ho compensarà”– i que li pregunti quanta gent l'ha votat.
Un dels que s'ha apuntat a aquesta pluja d'idees és el diputat Joan Tardà, que sempre s'ha mostrat bel·ligerant contra la casa reial. El republicà ja ha reconegut que per ell ERC no aniria a la recepció, però també enumera les seves propostes per dir al rei: “com a demòcrates no el legitimem, perquè el va instaurar un dictador genocida” i “la institució monàrquica i borbònica representa i simbolitza la negació a l'exercici del dret a l'autodeterminació als Països Catalans”.

Joan A. Forès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada