dimecres, 30 de novembre del 2011

La disposició addicional tercera


Benvolguts,
Mira si són enzes els del govern de Catalunya!
En l’Avui d’avui hi surt aquesta notícia:
Odel A.-Etxearte. El govern alerta que tindrà un dèficit disparat si ZP no paga
·         Homs avisa que la Generalitat no ha cobrat encara els 750 milions "pactats" per la disposició addicional tercera i els necessita per ajustar-se al 2,6% del PIB
·         Encara veu incerteses sobre els ingressos per tancar el pressupost
Al govern li falten 750 milions per ajustar el dèficit al 2,6% del PIB a finals d'any. El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, va avisar que la Generalitat encara no ha cobrat la partida corresponent a la disposició addicional tercera de l'Estatut, en concepte d'inversions en infraestructures. Homs va remarcar que, si no s'ingressen aquests diners, la Generalitat no podrà complir el llistó de dèficit que s'havia autoimposat i, de fet, que ja era molt menys exigent del que havia fixat l'Estat, en l'1,3%. El govern d'Artur Mas sempre ha considerat inassumible arribar-hi aquest any, tenint en compte que el tripartit va deixar un forat del 4,2%. Però l'impagament dels 750 milions podria disparar el 2,6% salomònic del conseller Andreu Mas-Colell.
Homs va redoblar ahir la pressió sobre un govern que “fa les maletes” i es disposa a abandonar La Moncloa sense desemborsar “el que ha de pagar”. El paquet corresponent a la disposició addicional tercera estava compromès des de fa poc menys d'un any. José Luis Rodríguez Zapatero i Artur Mas van tancar la xifra en la primera reunió que van tenir després de la investidura com a president de la Generalitat del líder de CiU, el febrer. Al juliol, va ser ratificada per la comissió bilateral Estat-Generalitat. Però a hores d'ara els 750 milions encara no han arribat, en un moment especialment delicat per a un Estat que es troba sota vigilància europea per la crisi del deute.

Regirant l’hemeroteca he trobat aquest article, que ens demostra que el govern navega en mar tèrbol i sense vent. Ni memòria:
Avís d’ERC, d’una concisió admirable:
05/01/11
El portaveu nacional d’Esquera, Ignasi Llorente, ha aplaudit ‘la determinació i fermesa’ del govern i concretament de la conselleria del senyor Recoder a l'exigir al govern de l’Estat que inverteixi a Catalunya allò que li correspon pel seu pes econòmic i demogràfic, però ha recordat que ‘la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut ja es va pronunciar sobre aquest tema’. Segons Llorente, l’anunci de Recoder demostra que ‘hi ha qui encara no ha entès les conseqüències d’aquesta sentència ni que aquesta marca un abans i un després’.
Llorente ha recordat que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut declara que ‘la disposició addicional tercera no és vinculant, per tant no es pot exigir a cap govern que la compleixi’. En aquest sentit, Llorente ha considerat que plantejar que en cas d’incompliment per part del govern espanyol es recorrerà al TC ‘és demanar-li a un tribunal que es pronunciï sobre allò que ja es va pronunciar.

Sembla que després d’aquest article del 5 de gener, ZP i Mas es van reunir i acordar quelcom i al juliol va ser ratificat l’acord per la Comissió bilateral. Tanmateix a un govern nacionalista espanyol mentider no li costarà gaire dir que “de lo disho no hay na”, igual que han trigat un any a donar el permís a l’aeroport d’Alguaire per admetre avions de fora de l’Espai Schengen, amb el que s’ha perdut tota l’expedició provinent de Rússia. I al nou govern espanyol de Rajoy no li ha costat gaire fer dir a un altre cínic com Fernández Díez respecte als 1450 M€ que “anticipar la liquidació ni en broma...”
Per tant ja ho sabeu, enzes, més que enzes, si l’Estatut ribotat diu que ‘la disposició addicional tercera no és vinculant” és que no és vinculant (y lo que no pué sé, no pué sé, y ademá e imposible, que diria El Jueves!), no sé què preteneu fer veure que demaneu, de genollons evidentment!
I si els 750 milions eren "pactats" i mireu com estem també us podeu pintar a l'oli el "pacte fiscal", ja que per pactar, tal com ha succeit en aquest cas cal que siguin dos i que es posin d'acord i el PP té majoria absoluta, no necessita a CiU per una punyetera merda i a més com a bon nacionalista espanyol fa trampa si això va a favor d'Espanya i en contra de Catalunya!
I el cas és per tant que:
S’us continuaran pixant a la boca com sempre, pallussos!

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada