dilluns, 28 de novembre del 2011

28/11/11. La Geografia de Catalunya (1896) de Francesc Flos i Calcat

Benvolguts,
Després d’enviar-vos l’apunt anterior sobre “Pere Estasen”, m’he recordat que fa molt pocs dies el bon amic Jesús Portavella m’havia enviat un facsímil de dues pàgines sobre la Geografia de Francesc Flos i Calcat citada en l’article sobre Estasen, Punt 10:

En aquestes dues pàgines, que us adjunto, explica amb més detall que “el català paga pels mateixos conceptes el doble, el triple, i fins quatre vegades la contribució que paguen els altres espanyols”. Aquí explica que la discriminació és amb impostos personals i cadastrals, així com amb taxes d’importacions.
Llegiu-vos ho bé ja que també explica la manca d’inversions en infraestructures (us sona?)  i la manca de manteniment en monuments artístics i arqueològics a Catalunya, que segons diu es troben poc menys que abandonats comparat amb ports d’altres contrades, o amb el Teatro Real i l’Hipòdrom de Madrid que l’estat finança amb donatius i subvencions ...(us sona?)
També explica el greuge dels catalans davant els funcionaris espanyols que son enviats a Catalunya, fent omissió dels catalans que podrien fer les mateixes feines i que malgrat el deure que tindrien els forans d’emmotllar-se als usos i costums nostres, en fan befa com per a més escarni i vergonya. (us sona també?).

Realment ja havíem explicat altres vegades que els catalans estem sotmesos a la maledicció mítica dels deus contra  Sísif, o en versió moderna al “dia de la marmota”. En cada ocasió ens torna a succeir el mateix, i el mateix i el mateix, sigui en les invasions dels exèrcits espanyols, en les invasions més subtils, o no, de les forces d’ocupació espanyoles, dels bombardejos de les nostres ciutats per part dels espanyols, de les invasions gens subtils de funcionaris espanyols (capellans, bisbes, notaris, registradors de la propietat, funcionaris purs i simples d’aquells de “vuelva mañana”, empleats de ferrocarrils, jutges, fiscals, secretaris de jutjats i d’ajuntaments), així com de la imposició de lleis forasteres en lloc de les nostres i etc, etc, etc). I això a part d’altres invasions que no cal esmentar...
Aquí està explicat i documentat...
Quan direm prou?


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada