divendres, 5 d’agost del 2011

05/08/11. El PP contra Catalunya

Benvolguts,
Primer, l’essència del que vindrà a continuació, destil·lada gràficament pel gran Ferreres:

 
Amb l’acudit ja està tot dit però afegim-hi les notícies o comentaris reals. Tres constatacions sobre el partit popular atacant les essències dels països Catalans, per terra, mar i aire. En Desclot a l’Avui del 28 de juliol constata com el PP ens agredeix constantment i sense defallença. La notícia de l’agència EFE que explica com el PP força el govern convergent (que ja els va bé) a adoptar una línia "liberal" de "simplificació, externalització, cogestió i models públics-privats". Segons el directe.cat la Sànchez-Camacho exigeix d’aparcar el sobiranisme i el Bauzà va fent mal pel seu cantó. I en Duran movent els fils i seguint fil per randa el que els seus superiors en els lobbies li diuen que faci, amb la pastanaga d’arribar algun dia a ser ministre:

28 juliol Avui. Desclot. Per terra, mar i aire (en Camps encara no havia plegat però l’article continua sent vàlid)
Els resultats de les darreres eleccions autonòmiques i municipals han deixat el Partit Popular en posició privilegiada d'agressió i substitució. D'agressió i substitució lingüístiques. A les illes Balears Francesc Antich ha hagut de cedir govern i presidència a José Ramón Bauzá, un polític que en campanya electoral va fer exhibició d'hostilitat contra el català i que només tocar poder ha obert la veda amb ímpetu. Al País Valencià la victòria renovada de Francisco Camps ha comportat una nova política educativa, en la qual el català deixarà de ser llengua vehicular a l'ensenyament i esdevindrà una maria prescindible. El valencià, al bany maria. Pel que fa a Aragó, que tanca el cercle, la nova presidenta popular Luisa Fernanda Rudi ja ha confirmat que suspendrà la llei de llengües i que recuperarà per al català la denominació i la condició de patuès. O chapurreau. La frontera lingüística pressiona per les vores. Podrien saltar totes les costures. Què farà CiU contra un PP que estreny els límits i més corrosiu que mai?

29 juliol. EFE. Sánchez-Camacho exigirà a Mas aparcar el sobiranisme per pactar els pressupostos del 2012

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha avançat aquest dimecres que una de les condicions que imposarà al president de la Generalitat, Artur Mas, per pactar els pressupostos del 2012 serà que el Govern aparqui les seves propostes o actituds més sobiranistes. De cara a la futura negociació sobre els pressupostos catalans per al 2012, que es desenvoluparà a la tornada de les vacances del mes d'agost, el PPC posarà sobre la taula no només les seves propostes en l'àmbit econòmic sinó també l'exigència que el govern que presideix Mas "aparqui totes aquestes propostes separatistes". "El Govern ha de deixar de banda aquesta deriva independentista i posar-se com a principal objectiu sortir de la crisi", ha afirmat.
La líder del PP de Catalunya vol evitar que es repeteixi el mateix guió que es va seguir amb els comptes del 2011, cuinats pel Govern sense obrir consultes amb l'oposició, a la qual es va traslladar un projecte pressupostari sense gairebé capacitat de modificació. El PPC va accedir finalment a abstenir-se en la votació per permetre que els comptes s'aprovessin, però en el cas dels pressupostos de l'any vinent Sánchez-Camacho exigeix que el Govern mantingui "reunions preparatòries" per "debatre les línies estratègiques" ja d'entrada.


Segons Sánchez-Camacho, els pressupostos de 2012 han de basar-se en un "menor impacte dels ajustos" i un "increment de la despesa pública per ajudar emprenedors, autònoms i pimes per crear llocs de treball", encara que seguiran sent uns comptes "restrictius". Pel que fa a les diferents lleis òmnibus promogudes per CiU, i que podrien rebre el suport tant del PSC com del PPC si abans s'introdueixen certs retocs, la líder dels populars catalans ha avisat els convergents que els serà "molt complicat jugar a la geometria variable" amb dos partits que tenen “models contraposats”.
La líder del PPC no està disposada a assumir el model econòmic i d'administració pública que defensen els socialistes: "És molt difícil arribar a consensos amb polítiques del passat que han fracassat, que han generat atur, dèficit i deute". Per això ha demanat a Mas que "sigui valent i faci les reformes profundes que necessita Catalunya", en una línia "liberal" de "simplificació, externalització, cogestió i models públics-privats". http://www.ara.cat/politica/Sanchez-Camacho-Mas-aparcar-sobiranisme-pressupostos_0_524947780.html

29 de juliol. Directe.cat. El govern balear considera que eliminar el català com a requisit d'accés al funcionariat no és perjudicial per la llengua

Asseguren que la promoció exterior del català amb l'IRL no és 'incompatible' amb la modificació de la llei de funció pública
L'executiu illenc considera que no hi ha 'incompatibilitats' entre el fet de seguir apostant per la promoció exterior del català amb l'Institut Ramon Llull (IRL) i la modificació de la llei de funció pública, que establirà que per accedir a un lloc de feina a l'administració balear el català passarà de ser un requisit a un mèrit. Així ho considera el portaveu del govern balear, Rafael Bosch, que ha explicat que es tracta de dues qüestions diferents. 'No minva la promoció' del català, ha remarcat. Al mateix temps, Bosch també ha informat que a causa dels ajusts que patirà el pressupost del 2012, algunes mesures educatives anunciades en campanya es podran retardar o aplicar gradualment.
A veure quan trigarà l’executiu balear a bufar-se també la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull!

I posats a fer, a veure si en Duran es fa mal (que sembli un accident) i CiU reacciona d’una vegada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada