dimarts, 2 d’agost del 2011

02/08/11. El pelele de Goya posat al dia (aggiornato, updated)

Benvolguts,
Primer un acudit força antic però escaient:
Expliquen que el dirigent revolucionari mexicà Pancho Villa va entrar una vegada amb els seus guerrillers a sang i foc en un poblet, i va dir: Que maten a las mujeres y violen a los hombres! Immediatament el seu lloctinent el va avisar: Mi general, que se ha confundido! I a continuació un dels habitants del poble amb veu aflautada va dir: Nada, nada, quien manda, manda!

I ara un parell de notícies sobre el PSC(PSC-PSOE- PSOE- PSOE- PSOE- PSOE- PSOE):

31 juliol 2011. El corrent socialista #congresdesdebaix reclama el grup parlamentari propi

Sobre la relació Catalunya-Espanya, el moviment ha conclòs que cal revisar el model d'estat per transformar-lo en un estat federal a través de la reforma de la Constitució, aconseguir 'la distinció real entre PSC i PSOE per aconseguir una major identitat del PSC', treballar 'per aconseguir més respecte' per part dels socialistes espanyols en la defensa dels interessos catalans. Part d'això s'aconseguiria a través de la constitució d'un grup parlamentari propi, sostenen.

I a l’endemà:

1 d’agost 2011. El PSOE recorda al PSC que per a poder tenir grup propi al Congrés els fa falta el seu vistiplau

Madina explica que el reglament intern del partit dicta que tots els diputats han de votar 'igual'

El reglament intern del grup parlamentari socialista preveu que tots els seus diputats al Congrés votin sempre igual i aquesta normativa només es pot modificar a través d'un congrés federal del PSOE, el màxim òrgan del partit, de manera que si això no es canvia el PSC no pot tenir un grup propi tal com darrerament s'apuntava com a possibilitat. Així ho ha recordat i remarcat el secretari general del PSOE, Eduardo Madina, en referència a la proposta a través de la qual els diputats del PSC es mantindrien dins del grup socialista a la Cambra baixa al qual afegirien la paraula 'federal' al seu nom i podrien votar diferent al PSOE en els temes que afectessin a Catalunya. Sobre la possibilitat de modificar el nom, Madina no s'ha mostrat del tot reticent atès que el PSOE té una 'tradició federal' si bé creu que el nom 'grupo socialista té l'entonació perfecta de les coses concretes'.
 
Ja podeu veure com els partits imiten les institucions o viceversa: La Generalitat de Catalunya és un “pelele” (en descripció de Goya d’un quadre famós) de l'Estat espanyol i el PSOE té la mateixa percepció (escrit en el reglament) sobre el paper del PSC(PSC-PSOE- PSOE- PSOE- PSOE- PSOE- PSOE)! És clar que al Parlament de Catalunya també passa el mateix i els partits es vanten de votar en bloc, segons les consignes del cap de grup. Un procediment gens democràtic però conseqüent amb el sistema de cooptació pel qual s’han elaborat les llistes. N’hem parlat moltes vegades a les Reflexions (6 juliol 2011 Defecció..., 8 maig 2011 Llei Electoral..., 15 abril 2011 La denúncia...,12 abril 2011 Votacions..., 30 març Allau..., 25 març La propera...!)


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada