dimarts, 12 de juliol del 2011

12/07/11. Joc. Autovies versus Autopistes. CCN Vídeo

Benvolguts,
Fixeu-vos que ens ataquen per tots els costats, per activa i per passiva: ens espolien fiscalment (el 10% del nostre PIB, equivalent a 22.000 M€ cada any que van a Madrid i no tornen segons el CCN, 18.000 M€ segons ha dit aquest matí el tertulià de Catalunya Radio i Catedràtic d’Economia Niño Becerra), ens espolien amb els peatges de les autopistes (heu intentat mai l’heroïcitat d’anar d’Alacant a Figueres per carreteres “nacionals”, N-340 i N-II?, heu vist mai les autovies d’Andalusia, Extremadura i La Manxa?), ens espolien mantenint un sistema de trens de Rodalies, caduc, aprofitat d’altres línies, etc, ens espolien no havent apostat des del primer moment per l’Eix Mediterrani.

En l’apunt anterior hem parlat del Corredor Mediterrani i de la pressa que utilitza el ministre Blanco per accelerar-ne el procés (!). Incidint en el greuge comparatiu que Espanya està infligint sense parar als Països Catalans, avui parlarem del preu de les autovies a Espanya i de les Autopistes de Peatge als Països Catalans.

El CCN, vell conegut d’aquest Bloc ens proposa un joc de sobretaula Traveling around Spain, de coneixement del país (Es-pa-ña), i d’autovies (eto que é!) i autopistes (això sí que sabem què és) que dura dos minuts i que fins i tot reparteix bonus! Cliqueu en l’enllaç i gaudiu del joc. Si no us n’heu fet càrrec de seguida torneu-lo a executar i fixeu-vos en l’enorme greuge comparatiu. I feu-lo córrer entre els vostres amics.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada