dimecres, 6 de juliol del 2011

06/07/11. Defecció del PSC(PSC-PSOE) en el català a Europa

Benvolguts,
Traiem de directe.cat la següent informació. La diputada europea pel PSC(PSC-PSOE) que fins ara s’havia alineat amb els altres tres diputats europeus Tremosa (CiU), Junqueras (ERC), Romeva (ICV), acaba de fer una defecció, que no és una defecació però s’hi assembla molt amb el tema del català a Europa.
Al final hi ha un comentari interessant que incideix en el que ja hem explicat molts cops que és que els parlamentaris catalans són com cromos que els partits ensenyen quan hi ha una votació. Com que els partits poden donar-los llibertat de vot però no ho fan gairebé mai, el comentari de més amunt és cert però no només pels militants socialistes sinó pels 135 diputats  al Parlament de Catalunya així com els diputats a Madrid per compte de partits catalans.

Tremosa, Junqueras i Romeva avisen PP i PSOE que el seu 'menyspreu' pel català 'crea incentius' per la independència
L'eurodiputada socialista, Maria Badia, trenca el suport a la causa per evitar criticar el seu partit · Havia reclamat que el govern espanyol demanés l'oficialitat del català a Europa

Malgrat veure com el seu partit s'unia al PP per votar al Congrés espanyol en contra de l'oficialitat del català a la Unió Europea després que ella mateixa ho hagués demanat en un acte conjunt amb els també eurodiputats Ramon Tremosa, Oriol Junqueras i Raül Romeva, la socialista Maria Badia ha evitat criticar el PSC i el PSOE per aquesta decisió. Tremosa, Junqueras i Romeva han emès un comunicat conjunt criticant que 'el PP i el PSOE continuïn menyspreant' el català en el qual s'ha pogut constatar que l'eurodiputada socialista s'ha despenjat del suport que havia fet fins ara als seus companys catalans en la reivindicació per l'oficialitat del català a les institucions europees. 'L'oficialitat d'una llengua a la UE depèn únicament de la voluntat dels estats', han recordat, afegint que la negativa de Madrid 'crea incentius' per la independència.

'Lamentem que els grans partits de l'Estat espanyol hagin renunciat a aquesta oportunitat de demostrar la plurinacionalitat de l'Estat', diuen els eurodiputats, que creuen que el PP i el PSOE 'han demostrat no creure en un Estat plurilingüe' i 'continuen menyspreant' el català. Tremosa, Junqueras i Romeva defensen que han 'intentat actuar amb responsabilitat per regularitzar l'estatus de la llengua catalana' a les institucions europees però que els partits espanyols 'han demostrat, una vegada més, que no estan disposats a prendre decisions en aquest sentit'. Els tres polítics lamenten que 'tot i que la llengua catalana és la 13a amb més parlants a la UE' després de la votació al Congrés dels Diputats, 'continuarà sent una llengua no oficial a la Unió'.
Els tres eurodiputats catalans asseguren la negativa del PP i el PSOE 'crea incentius creixents perquè cada vegada més catalans demanin tenir un estat propi'. Amb tot, reiteren que continuaran 'pressionant el govern espanyol perquè defensi els drets de ciutadania dels catalans amb la mateixa intensitat que els de la resta d'habitants' ja que, segons ells, 's'ha demostrat' que ara mateix 'no és així'.

El 17 de juny, el PP i el PSOE van rebutjar al Congrés dels Diputats una proposta de resolució sobre l'oficialitat del català a la UE que tenia el suport de CiU, ERC i ICV. La proposta a favor de la llengua catalana havia estat signada, entre d'altres, per l'eurodiputada socialista Maria Badia.

Comentari interessant
Carles Barcelona. 6 de juliol de 2011, 07.14 h
La senyora Maria Badia no és ningú per decidir si vol o no que el català sigui oficial a Europa. Com a militant socialista ha renunciat a ser una persona lliure per a decidir. Hi ha persones i pobles sencers que s'han trobat en una situació de privació de llibertats, i d'altres que s'ho prenen com una opció de vida. Si vol cobrar del partit, ha de renunciar a les seves idees i opcions personals.
Altres notícies relacionades:
Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada