dilluns, 11 d’abril del 2011

11/04/11. 10A. Primer t'ataquen. Després, et menyspreen. Després t'ignoren. Finalment: Hem vençut

Benvolguts,
Avui tinc molts títols per encapçalar aquest apunt:
·         “Així sí”, que és el contrari de “l’així no” dels espanyolistes del Periódico
·         “En som molts més dels que ells volen i diuen”, recordant el vers d’en Raimon
·         “Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a guanyar”, recordant Companys
·         “Primer t'ataquen. Després, et menyspreen. Després t'ignoren. Finalment: Hem vençut.”. Recordant Gandhi
Un acudit per començar:
I seguim. La pregunta de les paperetes de SI i de NO era, com tots sabeu:
ESTÀ D’ACORD QUE LA NACIÓ CATALANA ESDEVINGUI UN ESTAT DE DRET INDEPENDENT , DEMOCRÀTIC I SOCIAL, INTEGRAT A LA UNIÓ EUROPEA?
S’han fet les votacions a tot Catalunya, finalitzant ahir a Barcelona, i les xifres canten:
·         885.000 catalans han votat en aquest any i mig de consultes populars, en 550 municipis catalans
·         258.000 barcelonins varen votar ahir, amb un cost de 80.000 euros aportats per particulars. El cost per vot fou de 31 cèntims d’euro
·         Per contra 183.000 barcelonins varen votar en la consulta sobre la Diagonal, que va costar 4 milions d’euros a l’erari municipal. El cost per vot fou de 21,9 euros (70 vegades més que la consulta d’ahir)
·         Hi va haver 350 col·legis electorals oberts de les 9 del matí fins a les 8 del vespre
·         91% de vots han sigut SÍ
·         7.000 voluntaris han col·laborat desinteressadament i intensament en l’organització de la consulta de Barcelona
Ahir hi havia molta més gent de la que calia per cobrir les necessitats dels 350 col·legis electorals. Com que n’hi havia més es van organitzar diferents operacions col·laterals per captar vots, una de les quals en la que jo vaig participar consistia a anar a Residències d’avis amb una urna, explicar la votació als residents en bones condicions mentals i demanar el vot. Ens varem trobar avis entusiastes que ens rebien emocionats, ens ensenyaven carnets d’identitat catalans, etc. A totes les residències on varem anar la votació fou del 100% dels residents en bones condicions mentals. Fou un petit èxit ja que aquells vots s’haurien perdut si no hi hagués hagut prou gent per cobrir les meses.
El que no sorprèn és com els partits polítics s’han apuntat, al final, en suport a la societat civil que hem organitzat des del començament al final les consultes populars sobre la independència de Catalunya. I evidentment han sortit més a les fotos els polítics que els voluntaris que ho varen donar tot per fer que la consulta reeixís!
Volem ara tornar a l’encapçalament. El Periódico es va fotre llençant aquell libel de l’Així no! Com deia en Raimon som molts més dels que ells volen i diuen. Com va dir el president màrtir Companys, tornarem a guanyar. Tot s’ha esdevingut com va pontificar Gandhi, primer ens van atacar (la Bozal a Arenys), després ens han menyspreat (les premses i televisions espanyoles i els diaris espanyolistes editats a Catalunya: el Periódico i La Vanguardia), t’ignoren sempre que poden (tots), però finalment HEM VENÇUT!
Be companys, una jornada d’èxit! Se’n sentirà a parlar!

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada