dilluns, 4 d’abril del 2011

04/04/11. Aquesta setmana és la del 10A!

Benvolguts,
Aquesta setmana és la del 10A!
I es nota en els articles i notícies del diaris. I en els comentaris...
Comencem pel Racó Català. L’article es queixa, com nosaltres hem fet repetidament, dels mitjans informatius que han ignorat sistemàticament les consultes independentistes:
·         La Vanguardia: cartas@lavanguardia.es!!!
·         El País: CartasDirector@elpais.es
·         TVE Sant Cugat: http://www.rtve.es/defensora,
·         informativos.tve@rtve.es (a mi em rebota)
·         Antena 3: informativos@antena3tv.es (a mi em rebota)
Dóna les adreces de correu i adjunta un text per enviar a aquests mitjans:
Assumpte: Perquè no hi ha info de Barcelona Decideix en el vostre diari/TV??
Hola, 
Tinc una curiositat. Penso que les notícies han de reflectir aquells actes o situacions, importants vers la societat, més enllà d'actes puntuals, on hi ha "un mort", "un conductor X" i coses similars.Així, em sobta molt que una manifestació ciutadana, voluntària i sense ajudes institucionals que està aconseguint tanta repercussió com és el Barcelona Decideix tingui 0 presencia en el vostre mitjà. recordem que en el passat Gràcia Decideix és va arribar a més d'una tercera part de vot anticipat... tot gràcies a voluntariat i idees i ganes de la gent.
Com és que això no ho traieu?

A l’ARA d’avui hi ha 4 articles sobre Barcelona Decideix. La portada amb el Compte enrere, l’editorial Dret a decidir i a actuar , l’article de Ferran Casas El dret a decidir ocupa l’espai central polític, i una crònica de com va començar l’aventura de les Consultes a Arenys de Munt
També la revista Time Out hi dedica el seu espai Comencem la setmana del Barcelona Decideix.

A l’Avui/El Punt hi ha 5 articles sobre el tema. Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau hi és entrevistat a “Tot allò que sona a democràcia els fa por”:
“Vaig votar sí a la independència”, diu.
I per què?
Entenc que no és dolent que cada nació tingui el seu propi estat. Com a nació, Catalunya en té el dret, igual que el té Lituània, Dinamarca o Eslovàquia. No ens han deixat exercir aquest dret fins ara, però estic convençut que l'aconseguirem.
I una de les reflexions més interessants i profundes és aquesta, que no és utòpica:
S'ha definit sempre com a independentista?
La sensació de pertànyer a una nació sense estat ja em ve de lluny. Des que era un nen. Per a mi, és important. Però també és cert que no és la meva primera prioritat. Jo he centrat la meva lluita en altres causes urgents com ara la pau i la justícia, la defensa dels que pateixen la crisi i dels que reben les bombes. Això no vol dir que oblidi la lluita per la independència. Però en aquesta lluita voldria una Catalunya que fos pacífica, sense exèrcit, independent de Wall Street, republicana, ecològica i basada en un sistema econòmic just, solidari i cooperatiu. Si no, no m'interessa una Catalunya independent.

L’Ansar que li va dir a Pujol que ell en la intimitat parlava català, ara sense careta Qualifica les consultes d’il·legals:
L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha qualificat d'il·legals” les consultes per la independència a Catalunya i ha assegurat que són “un mal camí que no porta enlloc”.
Aznar ha rebutjat l'argument que no són vàlides jurídicament i ha fet una crida a la “lleialtat”. En aquest sentit, ha criticat els partits nacionalistes “que fan ús de la seva legitimitat constitucional” per donar suport a unes “consultes il·legals”.
Aznar ha fet aquestes declaracions a pocs dies de la celebració de la consulta a Barcelona i l'endemà que l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, anunciés que havia votat anticipadament i que ho havia fet a favor de la independència i abans que transcendís que Artur Mas també ha dipositat el seu vot.

I en el e-notícies i a l’Avui Mathew Tree diu que "La independència és l'única possibilitat" ja que "no hi ha gens d'interès d'encaixar Catalunya en l'Espanya monolingüe".
En l’entrevista a l'
Avui, l'escriptor considera que les consultes que s'estan celebrant a arreu de Catalunya "són la iniciativa democràtica més important des de les grans manifestacions per la democràcia i l'Estatut dels anys setanta". Per últim, manifesta que aquestes consultes han servit "perquè molta gent diferent treballi plegada. I, per mi, el més important és la incorporació simbòlica de gent nascuda fora de Catalunya".

Finalment per BCNDecideix el vot de Mas és com “pujar de divisió”. Alfred Bosch el portaveu de l'organització, considera que l'acció del president de la Generalitat reforça la “complicitat institucional” i  considera que el procés de consultes ha aconseguit “carta de normalitat”.
Ja està clar que el dia 10A serà un dia de festa grossa. Hi haurà molts actes lúdics, cap d’institucional evidentment. Per exemple els “motards” faran una concentració de motoristes sobiranistes. Hi haurà actuació de grallers i bastoners. Ja ho anirem comunicant a mida que ho anem sabent.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada