divendres, 25 de març del 2011

La propera votació al Parlament de la proposició de llei de Solidaritat que demana una declaració unilateral d'independència

Benvolguts,

Avui us explicaré una facècia de la pel·lícula  “Tutti a casa” de Luigi Comencini amb Alberto Sordi. Figura que és l’any 1943, la guerra a Itàlia està arribant al final, els soldats fugen en desbandada del front i tornen a casa. En un tren hi viatgen 4 amics dels que tornen de la guerra. Tenen gana i no tenen menjar des de fa dies, però un d’ells que havia acabat de rebre un paquet de queviures (embotits, ous, foie-gras, etc) de casa seva quan van decidir fugir no vol compartir-lo amb els amics i el guarda rabiosament. Els altres 3 tramen una estratègia per prendre-li el paquet mentre dorm. El del paquet dorm ajagut bocaterrosa sobre un seient i té el paquet sota seu, abraçant-lo. En un moment de sotragueig del tren li prenen el paquet i el substitueixen per una pedra de la mateixa mida, que ell continua protegint. Immediatament se’n van al WC per repartir-se’l. En el moment que van a obrir-lo un dels 3, l’Alberto Sordi, diu ep, estem a punt de fer una malifeta, proposo que posem a votació si ens el repartim o no!”. Fan la votació a ma alçada, Sordi vota en contra, els altres dos a favor i alehores Sordi diu “jo hi estic en contra, però guanya la majoria! I es llencen a obrir el paquet.

Aquesta història ve al cas llegint la trista notícia dels diaris d’avui sobre la propera votació al Parlament de Catalunya de la proposició de llei de Solidaritat que demana una declaració unilateral d'independència:
“El PSC, el PP i Ciutadans van presentar ahir esmenes a la totalitat a la proposició de llei de Solidaritat que demana una declaració unilateral d'independència. Les tres formacions amb lligams estatals volen, d'aquesta manera, vetar la proposta d'independència al Parlament, que rebutgen frontalment. En sentit contrari, CiU ha decidit no presentar cap esmena a la totalitat en contra de la llei, seguint la seva tesi de no oposar-se a la independència, tot i considerar que primer cal aplicar el dret a decidir en el pacte fiscal. CiU estudia la possibilitat d'abstenir-se en la votació de les esmenes a la totalitat, de tal manera que serien el PSC, el PP i Cs els qui tombarien la llei independentista. La federació voldria de totes maneres que, si es confirma que està clar que la iniciativa perd, SI la retirés per evitar la derrota.”

Com que la llibertat de vot no s'estila entre els partits catalans i es dóna per descomptat que els partits obligaran els seus mariatxis a votar d’una determinada manera, el cas serà que el PSC(PSC-PSOE) té 28 cromos, el PP té 18 cromos i C’s en té 3 que sumen 49 i qui podria votar a favor que serien SI i ERC en tenen 4 i 10 que sumen 14. Res a fer. ICV-EUIA no s’han definit però els seus 10 cromos no serien decisius.

Partit
CiU
PSC
PP
ICV-EUIA
ERC
SI
C’s
Escons
62
28
18
10
10
3+1
3
Vots
1.202.830
575.233
387.066
230.824
219.173
102.921
106.154


La gran contradicció de CiU l’explica molt clarament marc Colomer a l’ARA:

“La proposició de llei d'independència política de Catalunya que promou Solidaritat Catalana obliga CiU a fer equilibris parlamentaris i a navegar en el seu mar d'ambigüitat quan de sobirania es tracta. Fonts del grup parlamentari de CiU consultades per l'Ara.cat han explicat que no tenen cap intenció de vetar el tràmit parlamentari de la llei d'independència de SI amb una esmena a la totalitat, però alhora volen convèncer Solidaritat perquè la retiri un cop l'hagi defensat al Parlament, amb l'argument que no es pot permetre una derrota parlamentària entorn a una qüestió que CiU defensa que és “molt seriosa” i que, a parer seu, plantejar ara “banalitza” el dret d'autodeterminació.”
“El cert és que CiU vol evitar sumar-se al front de PSC, PP i C's en contra del tràmit de la llei, però al mateix temps no la vol votar a favor en cap cas amb ERC i Solidaritat. Al capdavall, amb aquesta posició Solidaritat ha aconseguit si més no posar CiU davant les seves contradiccions pel que fa a la independència. La federació pretén evitar que es pugui dir que ha posat traves a una llei que, entre altres coses, proclama que Catalunya és una nació i que té el dret a l'autodeterminació. Però no vol anar anar més enllà d'això, com pretén el text, perquè una eventual declaració d'independència des del Parlament ara opinen que dinamitaria la cohesió social del país. La federació nacionalista insisteixen que el dret a decidir s'ha d'exercir en allò que uneix a la societat, és a dir el concert econòmic i les infraestructures. En resum, CiU es manté en la clàssica posició a favor del dret a decidir sobre la independència, però en contra d'exercir-lo.”

La part patètica del capteniment de CiU és que demana a SI de retirar la proposició de llei per no haver de fer el ridícul abstenint-se públicament en una votació de la que ells en tenen la clau!

·         Alberto Sordi vol pispar els queviures i utilitza la votació democràtica, votant en contra però sabent que guanyarà la seva tesi. Alberto Sordi diu: “jo hi estic en contra i voto en contra, però guanya la majoria!
·         CiU no vol la independència i utilitza la votació democràtica, abstenint-se però sabent que guanyarà la seva tesi: CiU podria dir: “Jo hi estic en contra però m’abstinc i guanya la majoria”

Patètic!!!

Joan A. Forès
Reflexions
Finalment suposo que l’analogia amb la pel·lícula és clara:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada