dimecres, 30 de març del 2011

30/03/11. Allau de notícies sobre la propera independència (2)

Benvolguts,

Del directe.cat en traiem les següents notícies: CiU no donarà llibertat de vot i Solidaritat no retirarà la llei d'independència i convida CiU a sumar-s'hi.

Publiquem els retalls més interessants dels articles així com alguns comentaris molt clarividents i sucosos.

Ja ho dèiem fa uns quants dies. Els diputats al Parlament de la Senyoreta Pepis són com els cromos que es compren, es venen i es canvien. Tenen la seva ànima venuda al partit que els dóna menjar i prebendes. No sé si és la Llei Electoral, suposo que sí, la que provoca l’aberració que un diputat no es degui als seus electors sinó al partit. El diputat no es pot deure als seus electors, ja que no té electors: Quan hi ha unes eleccions com les del 28N cada un dels partits posa fins a 135 cromos a les llistes. Un cop feta la votació CiU ha col·locat 62 cromos al Parlament, el PSC(PSC(PSOE) 28 cromos, el PP 18 cromos, ICV-EUiA 10 cromos, ERC 10 cromos, SI 4 militants elegits en primàries i C’s un cromo. Però aquests cromos no representen més que al propi partit. A partir d’aquest pacte contra el poble, tot s’hi val!

CiU no donarà llibertat de vot als seus diputats en la proposició sobre la independència

“El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, anuncia que la federació nacionalista decidirà el seu pronunciament 'la setmana vinent'.
Convergència i Unió no facilitarà que els seus diputats votin de forma diferent en el debat sobre la proposició de llei d'independència que ha tramitat Solidaritat. El portaveu dels nacionalistes al Parlament, Jordi Turull, ha avançat que la llibertat de vot no està contemplada per la federació perquè 'qui entra a militar a CDC o UDC ja sap quin és el projecte compartit pel que fa a ambició nacional'. Amb aquest argument, Turull assegura que els diputats de CiU votaran tots conjuntament i que serà 'la setmana vinent' quan el grup parlamentari decidirà quin serà el sentit del seu posicionament. En aquest sentit, el portaveu de CiU 'ni descarta ni confirma' una possible abstenció dels nacionalistes.
Igualment, Turull ha reiterat la petició a SI perquè retiri la seva proposició de llei perquè 'sap que no tirarà endavant' i els ha instat a 'reflexionar i valorar' les conseqüències de que només uns pocs diputats votin favorablement la independència. 'Nosaltres estem a mig camí entre els immobilistes i els que volen la independència per d'aquí a un quart d'hora. I aquesta posició de CiU és la que té la majoria de Catalunya. Caminem cap a l'autodeterminació però amb temes de consens com el pacte fiscal', ha insistit justificant la postura del seu grup.
Per últim, Turull assegura que CiU ho ha presentat cap esmena a la totalitat a la proposició de SI perquè 'no podem esmenar a la totalitat un text que diu que Catalunya és una nació o que reconeix el dret a l'autodeterminació'. “

COMENTARIS

Pantinet El Pla de Santa Maria
30 de març de 2011, 15.07 h
“CiU no donarà llibertat de VOT: Anem a pams. Tota persona, institució, estament o nació que no dona LLIBERTAT a gent, persones i individus formats mereix ser BOTADA menyspreada i exterminada, ja que no compleixen la llei dels drets humans. Per tant Sr. Turull el fet d'estar a mig camí dels immobilistes i dels independentistes és estar fora del camí. O s’està amb els independentistes o s’està amb els unionistes. Mulli’s el cul que per això el paguem. El SI però NO es de gent que s'ha de quedar a casa i no sortir ni a prendre el sol. En tot cas es comprensible amb la "gent" d’UNIÓ, per la seva espanyolitat, però després de sentir l’HONORABLE SENYOR JORDI PUJOL vull recordar-li que vostès al seu costat son TOTS, però és que TOTS un zero a l'esquerra. Senyor Turull qui és vostè? Què ha fet per Catalunya? Qui l'hi deu una obediència? Es que a CDC (res d’UNIÓ) no té un portaveu? Vostè no representa als votants de CDC i sap per què? Dons perquè si vostè arriba a presentar-se no el vota ningú. Seria molt més legal i just que renunciï al seu càrrec, que demanar la il·legalitat i injustícia que demana. Miri-s’ho, el de vostè és greu”
xavier barcelona
30 de març de 2011, 13.47 h
“El senyor Turull diu que CiU no donarà llibertat de vot als seus diputats en la proposició sobre la independència, perquè segons ell " la llibertat de vot no està contemplada per la federació, perquè qui entra a militar a CDC o UDC ja sap quin és el projecte compartit pel que fa a ambició nacional'.
I quin és aquest projecte compartit, em pregunto jo?
I no varen votar amb llibertat de vot per l'abolició de les curses de braus? Entre les files de CiU van votar en contra de l'abolició de les curses de braus Xavier Crespo, Ramon Espadaler, Antoni Fernández Teixidó, Anna Miranda i Santi Vila. S'han abstingut Núria de Gispert, Meritxell Ruiz, Irene Rigau, Agustí López, Eudald Casadesús i Maria Rosa Fortuny. No han participat en la votació Xavier Sancho, Xavier Pallarès i Josep Maria Pelegrí, la resta van votar a favor.
És que els CATALANS som menys que els BRAUS? Muuuuuuuuuuu.....
NO tingueu por d’expressar els vostres sentiments!!!!
Tingueu el que s'ha de tenir, com els que han presentat la Proposició de llei, força SI”
MARIA M. Barcelona
30 de març de 2011, 13.32 h
“Com molt be ara es diu la "LA SANTA ALIANÇA" empresarial,econòmica,política,sindical i cultural catalana-madrilenya de sempre i a cavall de CiU a Catalunya i PSOE-PP a Madrid, veuen perillar la UNIÓ-CLAUDICACIÓ de Catalunya. Li donaran el tomb amb mil i una estratègies i acords entre ells d'aquí i els d'allà...però ara ja el camí ha agafat ja per una majoria de ciutadans i ciutadanes de Catalunya CAP A LA INDEPENDÈNCIA es imparable. En Barbeta i el José Antich (LaVanguardia) amb Vidal Folch (El País), ja tenen preparades les armes de destrucció massiva de l’independentisme català, però ara ja som molts els que ja no ens creiem ni al Jordi Pujol....ni tota la colla de poca soltes convergents i sociates corruptes al servei i esclaus d’Espanya”
30 de març de 2011, 11.56 h
#4 Jo penso varies coses: O que l'expresident Pujol li ha entrat la senectut de cop i volta i diu i manifesta coses que no hauria d'esbombar, o bé els de corrupCiU el fan servir de titella per a mantenir la seva clientela amb il·lusions i esperances banals. En Durante y Lérida, avui per avui té més poder del què tenia abans, i aquest home, espanyol de soca arrel, i per més inri aragonès empedreït, mai permetrà els seus diputats votar a favor de la independència, com tampoc, no crec que permeti els diputats de l'altre soci que hi votin a favor, això per una banda. Per l'altra, tant si s'abstenen com si voten en contra, quedaran ben retratats. En els moments que estem vivint de mancances, prohibicions, recursos contra nosaltres que van i venen, no són els adients com per a abstenir-se en aquesta votació, ja que la crisi ens està ofegant per totes bandes, pagant nosaltres les conseqüències de la mala gestió del govern central amb les retallades socials que deixen la societat catalana, amb allò que vulgarment es diu "amb una mà a cada ou". Per acabar, quan aquest tal Turull diu que la llibertat de vot no està contemplada a la seva federació, coi !!! bé que la van donar la llibertat a llurs diputats a la votació sobre la Llei dels Toros.!!!!!
Miquel BCN
30 de març de 2011, 11.03 h
Situem-nos un moment l'any 1714. Anar contra la Independència de Catalunya és ser un Botifler, un còmplice de les tropes de Felip V.
Jordi Roig Sant Pol de Mar
30 de març de 2011, 10.59 h
Desprès d’escoltar al president Pujol, ahir a la tarda, dient com s'havia equivocat en creure durant quaranta anys que ens podríem entendre amb Espanya, i reconèixer que sols ens queden dos camins: la desaparició o la independència, què farà CiU? seguirà marejant la perdiu de la Santa Aliança? Tenen mala peça al teler i crec que s'ho han de pensar molt i molt bé abans de fer un pas que pot fer molt de mal al país, si s'hi oposen. Han de mesurar molt bé la resposta i sobre tot no despenjar el telèfon quan truqui en Duran. És a Catalunya i entre catalans que hem de entendre’ns, els botiflers i els espanyols ja tenen la seva pàtria, no abandonem la nostra quan ens reclama que la defensem de l’extermini.
Manel Barcelona
30 de març de 2011, 09.58 h
Si CIU diu no al Parlament, quina cara posaran els seus independentistes? Es quedaran ben confortables a casa seva? o es revoltaran contra el seu partit? Quedaran defraudats o ja els hi estarà bé? Si CIU diu no, que ningú es queixi de com va el nostre país perquè sense diners i sense res no es pot fer res de res. Si ha atur serà culpa d'ells de no buscar la solució que tothom sap on és: 22.000 milions d'euros és la solució per tirar endavant el nostre país. Espero que els independentistes de CIU apretin als seus líders perquè votin positivament sobre la Llei d'Independència.

Solidaritat no retirarà la llei d'independència i convida CiU a sumar-s'hi

“La federació nacionalista va avançar que no la vetaria però demanava a SI que la retirés per evitar-ne la derrota. López Tena replica que això depèn del sentit del seu vot.
El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència Alfons López-Tena ha afirmat aquest dimarts que veu 'un marge de negociació ampli amb CiU' i ha avisat que 'no tenen cap intenció de retirar la proposició de llei d'independència'. Ha fet aquestes declaracions després de que CiU els fes saber que preferien que la retiressin per evitar una derrota. Tot i així, la federació nacionalista va afirmar que no la vetarien. En aquest sentit, Tena ha reiterat que 'aquesta derrota depèn de la decisió i la votació de CiU a les esmenes a al totalitat presentades pel bloc espanyol' i ha recordat que aquesta llei no declara la independència de Catalunya sinó que estableix un full de ruta pel futur.
Tot i que CIU hagi demanat a Solidaritat que retiri la llei per evitar un fracàs, Alfons López Tena ha avançat que no la retirarà perquè 'més de 25.000 persones de la societat civil han enviat correus electrònics als diputats demanant la seva tramitació i hi ha una manifestació en aquest sentit convocada per aquest dissabte 2 d’abril'. Pel diputat de SI, aquesta actitud significa que 'CIU no vol posar el debat d’independència sobre la taula, s’estima més posar el debat de l’uniforme a les escoles'.
Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada