dijous, 24 de març del 2011

23/03/11. Xerrada de l'Oriol Jonqueras. UE. Coalicions (2)

Benvolguts,

Continuem amb la xerrada de l’Oriol Junqueras del 23/02.

Va explicar les comissions on treballaven els catalans: Comitè ITRE + comitè CULT + comitè PETI.
També són al partit ALIANÇA LLIURE EUROPEA + PARTIT VERDS (ALLE), tenen 56 diputats. Són el quart grup parlamentari.

Els partits per ordre d’importància són: PP/SOCIALISTES/LIBERALS/VERDS.ALLE

Va explicar com funcionava la qüestió de coalicions. Per votar lleis, les coalicions es fan i es desfan segons què s’ha de votar. Es construeixen majories diferents en funció de la temàtica, social, econòmica o...

Catalunya és la més esquerranosa d’Europa, però en Vidal Quadres i la seva canilla és al mig del Parlament !!

Una Delegació és el grup que ve d’un país. La Delegació del PP espanyol ho té tot copat de cara a nosaltres.

L’Espanyol és la 5a llengua europea, nosaltres la 12a.

Llavors va parlar de l’orient i de sudamèrica des del punt de vista econòmic. Després d’aquesta crisi que Europa ja està superant vindrà un altre problema: la Xina, l’Índia i també el Brasil estan creixent molt i hi haurà més demanda de matèria prima que la oferta.

Respecte al Corredor mediterrani i al Port de Barcelona, podem perdre el tren. Els xinesos poden anar a Europa passant per Grècia. Ja no necessitaran el Port de Barcelona. Estan invertint a El Pireu! De pressa, de pressa!

Hi ha una notícia del Washington Post que és molt significativa:
The Washington Post afirma que “Xina planeja invertir cents de milions –tal vegada milers de milions- d’euros a Grècia mentre la resta d’inversors fugen del país”. Segons el diari, el país asiàtic estudia convertir el Pireu, al sud-est d’Atenes, en el major port del sud d’Europa amb l’objectiu de connectar les fàbriques xineses amb els consumidors a Europa i Àfrica del Nord.
El projecte del port podria aportar fons importants al país hel·lè que ha de pagar el seu deute, retallar el dèficit i reconstruir l’economia. Segons el diari, Cosco –empresa xinesa de transport marítim- ha pres el control del major moll de contenidors al Pireu. A canvi, la Xina s’ha compromès a gastar  700 milions de dòlars per a construir un nou moll i millorar-hi els existents.
El rotatiu també  afirma que la Xina planeja un gran nombre d’altres projectes a Grècia,  com ara un centre de distribució industrial, un monorail, hotels de cinc estrelles i un parc d’atraccions marítim.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada