dimecres, 23 de febrer del 2011

23/02/11. Heribert Barrera: 'O treballem per l'Estat propi o l'espanyolització serà irreversible'

Benvolguts,

En el Directe.cat hi ha sortit el comentari de més avall de Guillem Carol sobre l’Heribert Barrera. Hi estic gairebé del tot d’acord amb algun matís:

La frase , 'els polítics acaben confonent els interessos del partit amb els del país' no era exactament la meva frase preferida quan militava a Esquerra. Per explicar el meu sentiment davant la deriva del partit cap al no-res la  meva frase era més dura ja que deia ‘els polítics acaben confonent els interessos del país amb els seus interessos'

De l’article també m’agrada la reflexió final 'La política s’ha de fer amb el cervell, el cor i l’estómac. La política nacional, però, s’ha de fer, per sobre de tot, amb el cor'

Heribert Barrera: 'O treballem per l'Estat propi o l'espanyolització serà irreversible'

'La pressió que exerceix l'Estat espanyol és ferotge', assegura l'expresident del Parlament
La independència és l'única solució als mals de Catalunya, i com més temps passi més difícil serà aconseguir-la. Aquest és el parer de l'expresident del Parlament de Catalunya, Heribert Barrera, que en una entrevista per la revista Ordit defensa que ens trobem 'en moments decisius' i els independentistes no poden anar dividits d'aquesta manera. Per l'exdirigent d'Esquerra, 'el país està patint un procés de minorització molt accelerat', amb una pressió 'ferotge' per part de l'Estat espanyol. 'Només ens hem de fixar amb la constant asfíxia que exerceixen sobre la llengua catalana', assegura Barrera. En aquest context, l'expresident del Parlament aposta per 'construir un Estat propi o el procés d'espanyolització serà, finalment, irreversible'.

Entrevistat per Guillem Carol, de la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya, Heribert Barrera lamenta que l'independentisme encara no sigui majoritari. 'No som prous i, a més, desgraciadament no ens entenem entre nosaltres', assegura l'expresident, que lamenta que al sistema polític actual, 'els polítics acabin confonent els interessos del partit amb els del país'.

Cap al final de l'entrevista, Heribert Barrera se sincera, i assegura que 'no n'està segur' que Catalunya acabi essent independents. 'La veig i, per tant, la vull veure possible', assegura l'expresident, 'i per aquest motiu hi he treballat tota la meva vida, ara bé, és essencial una classe política decidida'. 'La política s’ha de fer amb el cervell, el cor i l’estómac. La política nacional, però, s’ha de fer, per sobre de tot, amb el cor', rebla Barrera.


Notícies relacionades

COMENTARIS

#3 Savies paraules.
La gent ha d´obrir els ulls d´una vegada.

Té tota la raó el Sr. Heribert Barrera... cal canviar la mentalitat de la gent del país si no volem veure'ns abocats a la misèria.

Catalunya com a país independent dins de la UE té totes les possibilitats d'esdevenir un país pròsper i potent.

Catalunya com a regió de l'estat espanyol té un futur pobre, mediocre i sense cap signe propi de la seva identitat.

La tria hauria de ser fàcil... catalans, obriu els ulls abans no sigui massa tard!!

#2

Mentre el partit que governa Catalunya sigui CiU o el PSC malament anem.
Quan el govern de la Generalitat sigui en mans d´un partit independentista o coalicio independentista podrem començar a somiar.

#1

És la mateixa disjuntiva que expressava l'expresident Pujol fa uns dies. Felip Puig deia l'altre dia que quan el poble vulgui no l'aturà ningú. Jo diria que serà quan CDC vulgui. Vegeu el bloc http://perabonspatricis.blogspot.com/

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada