diumenge, 30 de gener del 2011

29/01/11. López Tena al Parlament

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, ha comparegut aquesta tarda en roda de premsa i ha demanant a totes les forces polítiques la condemna de la violència que van patir els quatre diputats diumenge passat al País Valencià. Ha demanat també molt especialment el pronunciament de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert i de la Mesa del Parlament. No obstant, ha agraït a Ciutadans la seva condemna pública afegint que és el més normal en democràcia.
En segon lloc el diputat ha desmentit una notícia d’ahir dilluns publicada pel diari Ara en la qual es feia referència que a la candidatura municipal Junts per Sant Vicenç de Sant Vicenç dels Horts, encapçalada per Oriol Junqueres, hi hagi militants de SI.

Pel que fa a la polèmica sobre la nacionalització de caixes presentada ahir per la ministra Elena Salgado, López Tena ha explicat que l’any 2009 “ja es veia a venir que Catalunya es quedaria sense caixes”, com exemplifica el seu article publicat el juliol de 2007 al diari Avui que es titulava, precisament, “Catalunya sense caixes”. En aquest sentit, Tena ha dit que “denunciem i lamentem que el Govern de la Generalitat de Catalunya hagi manifestat la seva impotència i hagi dit que no hi pot fer res”. Es per aquest motiu que ha demanat al govern respostes sobre què farà perquè els diners dels catalans i les catalanes “no estiguin en mans de l’oligarquia espanyola”. I en el cas que la resposta sigui la passivitat o incapacitat “si no poden impedir que ens robin, que dimiteixin, en la vergonya i el deshonor”.

Finalment, en relació al nomenament aquest matí d’Uriel Bertran com a portaveu del Grup Mixt ha aclarit que aquest nomenament no correspon a la Mesa sinó que correspon al propi Grup Mixt. Es per això que ha explicat que “en compliment de la llei ha estat nomenat per la majoria de quatre diputats dins el grup”.

Pots veure el vídeo de la compareixença en aquest enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada