dimecres, 26 de gener del 2011

26/01/11. Jordi Pujol: O l’Espanya que el Tribunal Constitucional ha dibuixat, o la independència

Benvolguts,

El panorama polític català s’està encenent cada cop més. M'agrada! Ahir Jordi Pujol va fer unes declaracions expressant l’equivalent pacífic al crit del Che Guevara “Patria o muerte”. Vegem com ha respost Jordi Pujol a l’ofensiva recentralitzadora i com han reaccionat els partits polítics.

Editorial del Centre d'Estudis Jordi Pujol:
“Del Tribunal Constitucional a la independència. Passant pel Québec
Podria passar que d’aquí a un temps en el tema de la relació entre Espanya i Catalunya ens haguéssim d’afrontar amb el dilema següent: o l’Espanya que el Tribunal Constitucional ha dibuixat, sota pressió descarada del PP, posició entre ambigua i per sota mà també contrària del PSOE i el suport majoritari de l’opinió pública espanyola, o la independència.”

Article a l’ARA de M. Colomer. Dos paràgrafs:
Jordi Pujol: "Una Catalunya independent és viable"
L'expresident adverteix que davant l'ofensiva recentralitzadora i homogeneïtzadora "l'alternativa ara ja només podria ser la independència". "L’opció independentista és de difícil realització. L'altra no és tant difícil perquè equival a rendir-se", etziba.
I encara més: "Mentre esperem el dia d'un hipotètic referèndum oficial i vinculant, els catalans un objectiu clar sí que el tenim: reforçar-nos internament". L'expresident considera que "Catalunya té país" i "gent amb iniciativa", malgrat la crisi i la "hostilitat espanyola". "I mentre hi hagi país hi haurà futur. I el país anirà aplicant dia a dia el seu dret a decidir!", conclou.

Article de l’ARA:
Mas fa una crida a "rearmar jurídicament Catalunya" contra els intents de "laminació" de l'autogovern
El president es reunirà amb Zapatero el 7 de febrer. Duran i Lleida i el president espanyol s'han trobat aquest matí al Congrés, just l'endemà que Pujol plantegés el dilema "independència o rendició"

Article de La Vanguardia:
Pujol ya no ve argumentos para oponerse a la independencia de Catalunya.
El ex presidente cree que al nacionalismo mayoritario ya no lo quedan argumentos para oponerse a esta opción.
Barcelona. (EFE).- El expresidente catalán Jordi Pujol ha contemplado este martes, por primera vez de manera abierta, la independencia de Catalunya como una posible "alternativa" ante "la marginación y el ahogo" al que se quiere someter a los catalanes en la España actual, y ha dicho no ver argumentos para oponerse a un Estado propio.

Article de Solidaritat catalana per la Independència:

Uriel Bertran: “Convidem a Jordi Pujol a adherir-se a SI, ara que Jordi Pujol dóna la raó als independentistes però CiU no dóna la raó a Jordi Pujol”.

Després que Jordi Pujol hagi donat la raó als independentistes i reconegui la independència com a via perquè Catalunya no desaparegui com a nació, Uriel Bertran, portaveu i diputat de Solidaritat Catalana per la Independència s’ha mostrat satisfet per aquest posicionament però ha remarcat que en aquests moments CiU i el Govern treballen en contra de l’estratègia de la independència acatant tot el que dicta Madrid “Convidem a Jordi Pujol a adherir-se a SI, ara que Jordi Pujol dóna la raó als independentistes però CiU no dóna la raó a Jordi Pujol”.
El diputat ha recordat que “durant la campanya electoral vam fer una proposta d’acord nacional a Artur Mas per declarar la independència, que no ha rebut resposta. CiU ens està demostrant, dia a dia, que lluny d’acostar-se a la independència, només es dedica a acatar submisament tot el que s’imposa des de l’Estat espanyol: la desaparició de les Caixes, l’espoli fiscal o la limitació en el pressupost de la Generalitat...”
 http://www.solidaritatcatalana.cat/noticies/uriel-bertran-201cconvidem-a-jordi-pujol-a-adherir-se-a-si-ara-que-jordi-pujol-dona-la-rao-als-independentistes-pero-ciu-no-dona-la-rao-a-jordi-pujol201d

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada