divendres, 21 de gener del 2011

21/01/11. L'Art de la mentida

Benvolguts,

Avui voldria comentar les mentides polítiques. Per centrar el tema una frase de “El arte de la mentira política” de Jonathan Swift: «Considerando la natural propensión del hombre a mentir y de las muchedumbres a creer, confieso no saber cómo lidiar con esa máxima tan mentada que asegura que la verdad acaba imponiéndose».

A continuació una pàgina del llibret “El arte de la mentira” distribuït pels serveis secrets aliats durant la Segona Guerra Mundial, del que en conservo una còpia incunable:
Fins aquí els mestres de la mentida política.

Tot seguit un article de l’E-notícies del gener del 2008:

"Zapatero es desdiu de l'"apoyaré la reforma del Estatuto"
El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, matisa en una entrevista a El Mundo la seva afirmació que "apoyaré el Estatuto que apruebe el Parlament de Catalunya". Zapatero declara:

Es bastante evidente que alguien que es líder de la oposición sabe muy bien que en cuanto a la letra concreta del Estatuto apoyará lo que se pueda apoyar y no apoyará lo que no se pueda apoyar".

Els deixebles avançats s’expliquen. “apoyará lo que se pueda apoyar y no apoyará lo que no se pueda apoyar". Queda clar, no?


I a continuació un article de Miquel Codolar a l’ARA d’avui, de títol:
Harmonització. El govern espanyol sosté que no vol fer una nova Loapa "de cap manera". Rubalcaba diu que el govern espanyol "no vol retrocedir" pel que fa al model autonòmic

Un paràgraf:

“El vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha manifestat avui que pel que fa al que s'ha comentat sobre les intencions del govern espanyol, "sempre hi ha qui treu la Loapa, però el govern i el PSOE no pensen en la Loapa de cap manera. Que ningú perdi el temps parlant d'això perquè res de res", ha exposat.”

Serveixen  els exemples dels mestres i dels deixebles avançats per endevinar si hi haurà una nova Loapa o no?


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada