dimecres, 19 de gener del 2011

19/01/11. La comunitat autònoma del nord-est és intolerable

Benvolguts,

Avui comentem l’article de l’ARA sobre l’Aznar i el seu deixeble Rajoy. I també l’article de l’Avui d’en Vicenç Villatoro. Per cert que l’Avui també explica que la caverna madrilenya, en aquest cas Intereconomia, està fent una forta campanya mediàtica amb la voluntat d’implicar el borbó en el 23F. Ja era hora que algú ho destapés!

D’entrada l’acudit d’en Ferreres. Què faríem sense els ninotaires? 


 I ara els tasts dels articles:

Aznar ordena a Rajoy que es carregui les autonomies
José María Aznar va afirmar ahir a Lleó que Espanya és un estat "marginal" i que "no és viable". Per això va demanar la supressió de l'Estat de les autonomies. "Espanya no dóna per tenir 17 institucions que fan les mateixes coses", va avisar. "No ho podem sostenir", va insistir, ni des del punt de vista polític ni financer. Ho va dir amb la seguretat de qui juga a un videojoc com Civilization , que permet canviar el sistema polític prement un botó assegut al sofà.
Aznar no va deixar passar l'ocasió per encarregar a Rajoy que aconsegueixi el suport d'una "indispensable" majoria absoluta que li permeti no pactar amb CiU o el PNB. Així, hauria de poder treure l'Estat de la situació "marginal" i "irrellevant" a la qual va dir que l'ha abocat el president Zapatero, i treballar per aconseguir que torni a ser "un exemple per a Europa", com gallardeja que era sota la seva presidència.
L'encàrrec apareix en un moment en què aquesta opinió no només és patrimoni de la dreta, sinó també d'una part de l'esquerra, que abona les retallades a l'autogovern català o les crítiques a la immersió lingüística. Però ningú s'atreveix a donar suport explícit a Aznar. El portaveu d'ocupació del PP, José Ignacio Echaniz, ahir només va dir que compartia les declaracions d'Aznar sobre la crisi.

El cop de timó
En Villatoro a l’Avui fa una reflexió sobre el “cop de timó”, el 23F i la Loapa amb la conclusió que:
L'objectiu del cop de timó era redefinir el procés a la baixa i tancar-lo”.
L’article es trasllada en el temps i  parla d’harmonització i de recentralització, amb la conclusió que:
En un cert sentit, s'està demanant un altre cop de timó en la mateixa direcció: acotar o fins i tot fer recular un procés que creuen que ha anat massa lluny.”
I acaba dient:
Vol dir això que anem cap a un altre 23-F? En absolut! Però el cop de timó de què es parlava abans del 23-F va arribar després. La Loapa. Hi ha un abans i un després. Són els efectes d'aquell cop de timó els que es volen repetir. I com va passar llavors, el primer és crear el clima, dir que hi ha una necessitat. Tornen els temps del cop de timó, però els anys no han passat en va. El cop de timó en què pensen potser tindria ara més inèrcies i més resistències en contra.”



Joan A. Forès
Reflexions



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada