dimecres, 12 de gener del 2011

11/01/11. La UGT i la USOC convoquen un referèndum a Nissan

Benvolguts,

Primer un acudit cruel i sagnant però “real como la vida misma”

Crec que no calen gaire comentaris. L’acudit és de fa més de 30 anys d’una revista americana. Ells ja eren o ja preveien ser en aquesta situació. Els capitalistes escanyen i els pobres no tenen més remei que acceptar-ho. No hi ha negociació. De fet el capitalisme salvatge és això, i moltes altres coses, però de moment això!:


 I ara la notícia:

La UGT i la USOC convoquen un referèndum a Nissan

Tal com van fer els companys de Seat, que van haver de decidir si es congelaven el sou a canvi de fabricar a Martorell l'Audi Q3, els treballadors de la planta de Nissan a la Zona Franca estan convocats dimecres a un referèndum. En el seu cas, el que està en joc segons la companyia és l'adjudicació d'una nova furgoneta lleugera, que es començaria a fabricar el 2014. Nissan assegura que el model garantiria l'ocupació a la fàbrica durant tota una dècada.
CCOO, el sindicat majoritari en el comitè d'empresa, es nega a acceptar aquest “xantatge” i ha instat la plantilla a votar que no en el referèndum per “poder reobrir un procés de negociació”. La UGT i la USOC, en canvi, demanen als gairebé 3.000 treballadors de la fàbrica barcelonina que els donin suport. Els dos sindicats han negociat amb la direcció un paquet de mesures que inclouen congelació salarial pel 2012 i una mínima pujada pels dos anys posteriors, a banda d'un augment dels dies de feina.
Frank Torres, subdirector general d'operacions industrials de Nissan a l'Estat espanyol, recorda que la direcció havia plantejat mesures més ambicioses però considera que la proposta d'aquests dos sindicats és “prou potent” perquè la multinacional “la tingui en compte”. El comitè executiu del grup s'ha de reunir dijous per decidir a qui encarrega el nou model.


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada