diumenge, 2 de gener del 2011

02/01/11. La banalització dels polítics

Benvolguts,
Comentem un article de Miquel Pairolí a l’Avui d’avui de nom “Un cafè”. Retrospectiva interessant sobre la barra dels polítics per intentar minimitzar les conseqüències de les seves errades. Vegem quatre dels molts casos de barra:

·         El ministre Jesús Sancho Rof, del govern de la UCD de Calvo Sotelo, es va fer famós per desviar l'atenció sobre les causes de l'enverinament per oli de colza i minimitzar-ne els efectes tot dient que “el síndrome tóxico”, com s'anomenava aleshores, era causat per “un bichito insignificante”. Sancho Rof va acabar dimitint a causa de l'afer.
·         Mariano Rajoy, aquest home que ja es veu president del govern d'Espanya, també va fer una altra minimització molt celebrada. Va ser allò dels hilillos” de plastilina que emergien del Prestige enfonsat. Hilillos”, en deia Rajoy.
·         Ara, el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, un bon personatge també, ha dit que l'augment de preu del rebut de l'electricitat, vigent des d'ahir mateix, serà tan poca cosa com el bichito de Sancho Rof i els hilillos de Rajoy. Res, el preu d'un cafè, que pagarem cada mes a la modesta companyia Endesa. Després, els serveis de comunicació d'Endesa esbombaran cada semestre els guanys que ha tingut la companyia i tots estarem ben contents d'haver contribuït a tanta prosperitat gràcies al nostre cafè.
·         Cal afegir als nyaps dels ministres esmentats el de la carta publicada el 26 de juliol del 2010, arran de la sentència del TC, per la ministra Chacón i l’ex-President espanyol Felipe González quan van  tenir la barra d’explicar que l’Estatut havia quedat tant poc retallat que només afectava el 5% del text...
.
Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada