diumenge, 2 de gener del 2011

02/01/11. Blindar l’autonomisme

Benvolguts,

Avui comentem el magnífic article de l’Hèctor López Bofill a l’Avui del dia 29 de desembre de nom “Blindar l’autonomisme”. La tesi és que amb aquest govern només es pot aspirar a blindar l’autonomisme, que pot ser molt bé l’única aspiració de CiU!

Comença amb:
“Predicar en campanya que es constituiria el “govern dels millors” significava generar unes expectatives que clarament no es podien acomplir. Una democràcia monopolitzada per professionals de la política que no han fet res més en les seves carreres que aferrar-se al sistema institucional autonòmic no pot traduir-se en cap “govern dels millors”. Els exigus nivells de retribució i de prestigi social del servei públic en comparació amb els privilegis de què gaudeixen les elits del sector privat també expliquen que, a casa nostra, l'estament polític dels últims vint anys s'hagi nodrit de quadres poc capaços, d'una preparació tècnica deficient.”

Segueix amb:
“D'altra banda, difícilment es podrà impulsar cap “transició nacional” encapçalada per gent formada en l'autonomisme, que, entre d'altres coses, els ha permès gaudir de la ficció de participar en el joc institucional sense poder ni recursos per decidir i sense necessitat de donar explicacions.”

I acaba amb:
“Cal témer que el nomenament de Fernández Bozal expressi l'autèntic projecte polític del govern de Mas: fer una retòrica sobiranista de cara a la galeria mentre el veritable domini dels poders fàctics unionistes sobre l'executiu instigui a la repressió amb mà de ferro de qualsevol intent de precipitar el procés de secessió. En definitiva, aquest no és el govern que aspira a la “plenitud nacional”, sinó el del blindatge autonomista i, tal vegada, el de l'agonia d'aquest sistema.”


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada