diumenge, 12 de desembre del 2010

12/12/10. Continuen les inconcrecions i les ganivetades a ERC

Benvolguts,
Continuen les inconcrecions i les ganivetades a ERC.

Carod-Rovira:
Malgrat que Carod diu que fa més d’un any que no veu Puigcercós, sembla que les seves idees són les mateixes de Puigcercós, vol continuar implicat més en la defensa de les esquerres (Pacte del Tinell?) que en altra cosa.

Ara li fa més patxoca l’eix esquerra-dreta que l’eix dependència-independència a l’independentista irredent?:
"El vicepresident del Govern en funcions, Josep Lluís Carod-Rovira, diu en una entrevista a l'ARA que després de la patacada electoral del PSC i ERC, és moment de pensar en un projecte polític capaç d'aglutinar a partits, persones, associacions i entitats progressistes catalanes que "s'identifiquin en aquesta xarxa que vol que la Catalunya de centreesquerra progressista s'expressi claríssimament a Madrid". Ja avança que ha mantingut converses en aquest sentit.
A més, explica que la nit electoral va sentir una "barreja de tristesa i ràbia" quan va conèixer la desfeta electoral d'ERC, de la que no se'n sent corresponsable. Alerta davant les actituds "marginals" que atribueix als principals líders del partit. Si bé diu que no té perquè deixar ERC, cita Churchil per avisar que "a vegades s'ha de canviar de partit per seguir defensant les mateixes idees". Recorda que amb Joan Puigcercós i Joan Ridao, ERC ha perdut 540.000 vots, i que va quedar-se "atònit" en veure que, malgrat la desfeta, la nit electoral no s'anunciaven dimissions."
Joan Ridao
·         Esquerra no pot esdevenir un carnaval de zombis desorientats ni un grup de boxadors noquejats donant cops de puny a l'aire
·         Troba una “temeritat” el debat intern abans de les municipals però en tot cas reclama que es faci de portes endins
·         [Carod] no ha estat present a la campanya però ha estat un element important del qual no podem prescindir a l'hora de fer balanç del 28-N
·         Ridao va retreure, sense anomenar-lo, al carodista Carles Bonet, portaveu al Senat, que reclamés la dimissió de Puigcercós als passadissos de la cambra alta però no digués ni piu sobre la qüestió a la reunió de l'executiva de dilluns passat.
“Mentre s'apaivaguen les veus que reclamen el cap de Joan Puigcercós per haver perdut la meitat de representació al Parlament i en espera del resultat de la votació secreta del consell nacional del dia 18, el secretari general del partit, Joan Ridao, va fer ahir una crida a l'ordre per no repetir la imatge de desgavell del 2008.
Ridao va demanar a la militància que almenys s'abstingui d'esbudellar el partit en públic i va emplaçar el partit a fer un esforç i treballar des de la unitat.
En qualsevol cas, el secretari general va coresponsabilitzar l'expresident del partit Josep-Lluís Carod-Rovira del mal resultat del 28-N, com a artífex dels tripartits. Tot i això, va negar que el vulguin deixar de banda. “Una cosa és que no hagi volgut legítimament fer campanya i l'altra que en vulguem prescindir”, va recalcar.
De moment i precisament amb vista a les municipals, el partit ha encarregat al conseller en funcions Joan Manuel Tresserras, militant recent, que pivoti el “rellançament” d'Esquerra. Ha d'intentar fer forat en col·lectius a priori no independentistes i fer agafar embranzida a ERC aprofitant el vuitantè aniversari del partit de Macià i Companys, que tindrà lloc entre el 17 i el 19 de març de l'any vinent.”

Es veu que ERC continua pel mateix camí. No se n’ha adonat encara dels motius de la desfeta. Continuen omplint-se la boca amb la invocació a Macià i Companys (com fugirien si ressuscitessin!).

Haurem d'anar-ho seguint i sobretot interpretant, ja que és difícil treure'n l'entrellat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada