dilluns, 6 de desembre del 2010

06/12/10. La Consti i l'autodeterminació de Catalunya

Benvolguts,

Un dels pares de la Consti, Gregorio Peces Barba, en una entrevista a RNE de Santander ens aclaria ahir als súbdits, que no ciutadans, quines coses podem fer i quines no podem fer amb la “nostra” constitució”.

El títol:
Peces-Barba creu que "aventures" com l'autodeterminació de Catalunya són "impossibles"
Uns tasts:
“El jurista i polític espanyol Gregorio Peces-Barba creu que "aventures" com la convocatòria d'un referèndum per a l'autodeterminació de Catalunya "són impossibles" ja que, entre altres coses, el referèndum "està molt lligat a la Constitució".
“Ha reflexionat, per recordar que el referèndum només pot ser convocat pel Rei, a proposta del president del Govern i amb l'aprovació del Congrés dels Diputats. "Aventures d'aquesta mena a Catalunya o d'una altra mena són impossibles", ha insistit.”
I jo em pregunto com s’ho manegaria ERC per convèncer el Rei, el president del govern i el Congrés de Diputats de Madrid de fer un Referèndum d’Autodeterminació?

“Sobre les reformes dels estatuts, el que és un dels set pares de la Constitució considera que han "arribat al límit" en el sentit que atorgar més competències a les comunitats partint d'aquestes modificacions "estaria fora de la Constitució". “
Això ja ho havíem sentit dir a l’Ansar repetidament...

“Segons ha defensat, les reivindicacions i aspiracions de les comunitats poden tenir lloc si s'ajusten a la Constitució, ja que una regió no es pot "saltar" la Carta Magna. Prova d'això, ha recordat, és que "per sobre" de qualsevol referèndum o votació hi ha el Tribunal Constitucional.”Ja s’ha vist que darrerament els polítics centralistes i els seus partits han tret el Sant Cristo gros i ja no se n’amaguen de dir clarament que qui mana són ells i el seu TC. Però això ho sabien tots els ponents de la Consti des de l’any 78 i fins ara no ho han expressat. En el cas dels polítics catalans és més patètic ja que han anat deixant que els catalanets anem jugant i fent lleis en al Parlament de la Senyoreta Pepis sabent que tot és mentida.
Algun ponent català de la Consti ha dit recentment que ells expressament hi van deixar molts punts ambigus per tal de tirar l’aigua cap el seu molí quan fos el moment. I ja es pot veure quin resultat se n’ha tret: poltrona i més poltrona per tothom durant 32 anys. Què més vols? De fet si els “representants” del poble estan contents i ben peixats se’ls en refot quins problemes té el poble!


Joan A. Forès
Reflexions
http://reflexionsjafores.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada