diumenge, 1 d’agost del 2010

01/08/10. SOLIDARITAT CATALANA FA UNA CRIDA A TOTES LES ORGANITZACIONS INDEPENDENTISTES A LA UNITAT DES DE LA DEMOCRÀCIA

I immediatament la PDD contraataca dient: La Plataforma pel Dret de Decidir no concorre a cap candidatura electoral...

Ja veieu que burros que som!
JA


SOLIDARITAT CATALANA FA UNA CRIDA A TOTES LES ORGANITZACIONS INDEPENDENTISTES A LA UNITAT DES DE LA DEMOCRÀCIA

Democràcia i unitat al servei de la independència


És un clam a Catalunya assolir la unitat entre els partidaris de la independència de la nació que permeti presentar una candidatura unitària a les properes eleccions al Parlament, i nosaltres compartim aquest propòsit i hem fet, fem i farem tot allò que calgui per assolir-la. Només cal que tots assumim un sol principi bàsic que ens permeti mantenir la credibilitat, l’adhesió ciutadana i la consistència a llarg termini evitant caure en les dinàmiques obsoletes dels partits polítics antics: el principi de la democràcia.

Són les persones adherides al projecte de candidatura unitària per la independència les que han de prendre les decisions i votar. Només un moviment popular organitzat de baix cap a dalt pot superar la degeneració d’uns partits catalans parlamentaris on els militants no tenen cap més funció que ratificar i aclamar els dirigents, que es nomenen entre ells en processos opacs on predominen els interessos personals, la selecció i nomenament dels més servils, la manca d’ambició nacional i la preeminència dels capricis dels dirigents sobre unes bases marginades a la irrellevància.

No caiguem en els mateixos errors. Són els adherits els que han de tenir el dret de votar lliurement, en primàries obertes, les persones que volen que els representin i dirigeixin, les quals han d’estar sotmeses a un control democràtic permanent. Prou de sotmetre a ratificació una llista de candidats cuinada a porta tancada, fruit d’inconfessables transaccions entre dirigents autonomenats que falten a la confiança dels seus mateixos adherits.

Només el poble durà Catalunya a la independència, només el poble ha de triar les persones que vol que encapçalin el procés. La unitat i la candidatura unitària s’ha de fer des de la base, de manera que tota persona, en peu d’igualtat amb tothom, tingui el dret de votar i de ser elegida, obertament, públicament, democràticament.

És el sistema que defensem a SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA, i és el que farem servir per elegir les persones integrants en les candidatures electorals, així com l’ordre a les llistes: tots els adherits poden presentar-se, tots els adherits poden votar, seran elegits els que tinguin més vots, per l’ordre marcat pels vots que en rebin. Unitat des de la base, unitat democràtica.

La unitat no pot suprimir la democràcia, perquè aleshores excloem el poble, i la unitat passa a ser fictícia. No podem forjar candidatures com fan tots els partits catalans parlamentaris, de dalt a baix, repartint-se els càrrecs entre poques persones autodesignades que decideixen en reunions a porta tancada. Per això, des de SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA demanem a totes les organitzacions polítiques que vulguin construir la gran candidatura unitària per la independència aquest compromís de generositat i valentia i que escollim els candidats de la candidatura unitària a través d’un sistema democràtic d’elecció directa per tots els adherits entre tots els que hagin presentat la seva candidatura. No és legítim ni tindrem el vot del poble si comencem presentant candidatures nomenades des de dalt i ratificades pels de baix, com fan, insistim, els partits catalans parlamentaris, i no elegides des de baix, pel vot lliure, individual i secret de tots els adherits, com hem de fer nosaltres.

Només el poble és qui legitima, només el poble és savi. Cap dirigent és legítim si no ha estat escollit pel poble. Unitat des de la democràcia, unitat i democràcia per a la independència.

Joan Laporta                    Alfons López Tena              Uriel Bertran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada