dissabte, 27 de novembre del 2010

27/11/10. Demà votarem

Benvolguts,

Demà votarem. Però els partits que es presenten no han tingut igualtat d’oportunitats.

Hi ha dos partits emergents que no s’han vist a la nostra (?) Televisió de Catalunya. I hi ha 6 partits que han tolerat que els emergents no hagin existit i que els seus propis temps de presència als telenotícies hagin vingut donats no pel criteri del periodista i per la qualitat de la notícia corresponent sinó pel ranking d’escons actual al Parlament! Quina misèria!

Segons he explicat repetidament els partits actualment parlamentaris no és que no hagin fet res per evitar la iniquitat sinó que l’han propiciada. La Llei  Electoral catalana no existeix. Per tant ens continuem regint per la llei espanyola. Amb el deliri que té el Parlament de la Senyoreta Pepis per fer lleis i en 30 anys no s’han molestat, o no han sabut o ja els va bé així, a desenvolupar una Llei Electoral com sí que han fet les altres 51 autonomies del “café para todos”. I no s’ha tirat endavant fonamentalment perquè CiU i el PSC(PSC-PSOE- PSOE- PSOE- PSOE- PSOE- PSOE- PSOE) no han volgut. Però a ells ja els va bé la llei espanyola, restrictiva, poc democràtica i que perpetua un bipartidisme nefast i no coherent amb la societat catalana.

Els 6 partits actualment parlamentaris podrien haver capgirat la situació havent fet una llei electoral catalana que fos adaptada al que corre per el mon civilitzat, que no remetés la jurisdicció de la contesa a la JEC de Madrid, etc. Però no ho han fet!

Aquesta situació em porta a explicar un acudit que a part de ser racista, explica molt bé la situació:

“Diuen que als USA es va anunciar ja fa anys un producte que el posaves a la banyera i els qui entraven negres en sortien blancs. Un home negre americà arriba a casa molt content amb el producte que ha comprat, explica a la seva dona negra els efectes miraculosos que té i es fiquen a la banyera. S’està produint el miracle quan els nens de la casa comencen a cridar com a bojos perquè ells també volen ser blancs. Aleshores el pare exclama irat: Fixa’t, fa cinc minuts que som blancs i ja ens venen aquests negres de merda a tocar-nos els collons!”

Suposant que fruit de les eleccions de demà, en la propera legislatura fossin 8 o 9 els partits parlamentaris i volguessin mantenir el pragmatisme i el despotisme actual, els caldria fer com el negre de la història és a dir afegir-se al que s’ha fet fins ara, no canviar res: Nosaltres ja som a dintre, als altres que els bombin!


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada