dimecres, 24 de novembre del 2010

24/11/10. Seguim parlant de Blocs Electorals

Benvolguts,

Avui, per variar podem parlar de la Junta Electoral Central (JEC).
Com explicava l’autora de l’article “Bloc únics a Europa” citant el treball de recerca de Núria Almirón ara ja sabem que la JEC és un ens juridicopolític (?!) impensable a Europa. Ahir a TV3 li van fer una entrevista a la Núria Almirón i va explicar que li era impossible fer entendre als seus col·legues, polítics i politòlegs europeus, la manera espanyola de mediatitzar els medis audiovisuals amb els blocs electorals que prohibeixen, acoten, prioritzen, els partits parlamentaris respecte als extraparlamentaris i que al mateix temps decideixen l’ordre d’aparició de les notícies i el temps de cada una.

Les meves reflexions d’ahir:

I l’article sobre el treball de recerca:

Tot el que hem estat parlant en reflexions anteriors sobre els Blocs Electorals, la mediatització de la JEC sobre la CCMA i sobre els periodistes no afectava els diaris “afectos”, d’ultradreta, de dreta, de pseudo-esquerra, etc. Aquests no en deien res. Però res de res!

Pel fet que el conflicte sobre el Cara a Cara (aquests mots no tenen sentit pejoratiu) va iniciar-se ahir al matí i va explotar ahir al vespre, ara la JEC s’ha fet notícia i en El Periódico hi ha un article molt interessant, que ens ensenya totes les vergonyes de la JEC, i que relaciona la JEC amb el TC i si burxéssim també hi sortiria el TOP i potser en Himmler!

En un dels paràgrafs de l’article en qüestió diu:

“Com que el TC i la JEC emanen de la mateixa Constitució, les similituds entre els dos organismes són constants. Així, la JEC també compta amb vocals proposats pels partits polítics, cosa que alimenta les suspicàcies sobre la seva independència.”

Llegiu-vos-el que és per a sucar-hi pa!

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada