dimarts, 23 de novembre del 2010

23/11/10. La propaganda política a les eleccions o "En campanya tot s'hi val"

Benvolguts,
El sistema de propaganda política de les eleccions del 28N (i de les de sempre) té mancances.
Suposo que els ajuntaments cobren els espais, pals d’enllumenat o el que sigui, per posar-hi banderoles. I pagant Sant Pere canta.
També posen per algun racó de la ciutat uns quants ridículs prismes triangulars de cartó (reciclable) reservats segons diu per a propaganda electoral. La meva experiència actual és al Poblenou on segons el meu parer hi ha pocs prismes:
·         Rambla del Poblenou entre PereIV i el mar: 4 o 5 prismes
·         Plaça de Juli Gonzàlez: Cap
·         Passeig del Taulat: Cap
·         Plaça del Prim: Cap
·         Diagonal: no ho he controlat
Extrapolant sembla que n’hi hagi molt pocs. Aquests prismes triangulars permeten posar propaganda electoral a cada un dels tres costats. I els partits polítics es barallen per ocupar-los. El mètode és senzill: Una nit el partit A posa els 12 o 15 pòsters mida A2 i copa tots els prismes. Unes hores més tard el partit B, arrenca els del partit A i hi col·loca els seus o els col·loca a sobre. Al matí següent el partit C fa el mateix. Unes hores més tard el partit A o el B o el C o un altre tornen a començar.
Els partits rics es fan col·locar els pòsters per empreses especialitzades, que no tenen cap mirament a treure o malmetre els anteriors. Els partits més pobres envien brigades de militants a fer el mateix. També sense cap mirament. M’han explicat els veïns que a la Rambla ahir a la tarda hi havia pòsters del PSC, al vespre foren substituïts pels de Solidaritat, a la nit foren substituïts pel d’ERC i la roda va girant!
Considero que les actuacions dels partits són miserables, però potser tota la culpa no és seva ja que l’Ajuntament de Barcelona no té un sistema racional de fer les coses i la JEC no crec que s’hi posi.
De fet corre una frase cèlebre pels partits polítics de Barcelona que diu “En campanya tot s’hi val”. I tristament és així. És la institucionalització de la mentida i de la trampa.
Sé que hi ha solucions més racionals com reservar espais per a cada partit. M’han explicat que a Tordera on hi deu haver molts més prismes o similars es deuen haver posar d’acord ajuntament i partits de forma que cada carrer és ocupat per un partit determinat, en pau i harmonia...
I suposo que hi deu haver més solucions intel·ligents (?) per resoldre el problema. Diuen que no hi ha problemes sinó solucions...
Què en penseu?

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada