dimecres, 10 de novembre del 2010

21/08/10. Catalunya necessita una UNIÓ de forces independentistes

Benvolguts,
Una molt bona amiga, militant d’ERC, m’envia un correu que acaba amb aquesta frase:
Catalunya necessita una UNIÓ de forces independentistes i ERC ha d'estar al servei de Catalunya.
Ella encara creu que els partits polítics aposentats, tradicionals, poden acceptar la suggerència d’uns pollosos acabats d’aparèixer per tal de fer una coalició guanyadora...

De fet, a mi se me’n fot tot bastant. Tal com Mossèn Dalmau ha escrit a l’Avui i jo us he comentat i enviat, jo sé que en aquestes eleccions hi haurà, els partits tradicionals, aposentats, enpoltronats, immobilistes i una nova força emergent, una UNIÓ, desconcertant pels partits “parlamentaris”. Depèn de la cohesió de la UNIÓ i de com de ben feta plantegin la cursa electoral que aquesta nova força obtingui prous escons com per què sigui tinguda en compte.

Per a la cohesió de la UNIÓ cal que TOTES les forces emergents, noves, extraparlamentàries (de moment) s’uneixin. En cas contrari la Llei d’Hondt pot fer estralls. Com ja sabeu la Llei d’Hondt per la que es regeix l’assignació d’escons en funció dels vots castiga les opcions amb menys votants i prima les opcions amb més votants!

I si per molt que tots ens hi escarrassem no s’arriben a unir els partits independentistes “parlamentaris”, cal crear un estat d’opinió ajudats per la publicitat, per tal que els votants siguin conscients que s’han de posar d’acord i HAN DE VOTAR UNA SOLA FORÇA. Els votants que votin forces petites, poc potents, han de saber que llençaran els vots!

Els capitostos de les petites coalicions haurien de deixar l’ego a part, haurien d’avaluar les seves pròpies possibilitats, haurien de ser extremadament humils, haurien de fer reunions conjuntes amb totes les altres forces i decidir d’ajuntar-se a qui es pugui preveure que serà la coalició més forta, la que tingui més carisma, la que tingui més imaginació, la que tingui més experiència en campanyes electorals, la que pugui obtenir més pasta per aguantar una carrera electoral!

Una empenta molt grossa es podria produir si les fores emergents que fins ara semblen més potents tipus Reagrupament, Solidaritat i  SI Coalició electoral per a la independència decidissin fer coalició. Així també algun destacat membre de les Plataformes, hauria de recolzar la UNIÓ. També ajudaria que s’hi adherissin personatges del mon cultural i mediàtic, així com entitats públiques conegudes com el Centre Català de Negocis que es va adherir a Solidaritat des del primer moment, Mossèn Dalmau que ho va manifestar ahir  o la Isabel Clara Simó que ho acaba de fer avui.
Aquestes accions provocaran un efecte “bola de neu”, una reacció en cadena i l’opinió pública anirà copsant que l’esperit del 10J es pot potenciar d’aquesta manera.
Pel que respecta als votants i al moment de les eleccions també ho tinc ben clar. Siguis militant o antic votant del PSC(PSC-PSOR-PSOE-PSOE,etc), d’ERC, d’ICV, de CiU, de les CUP, has de votar la UNIÓ, has de votar qui t’ofereixi més garanties de tirar endavant de manera ràpida cap a la independència. D’aquesta manera els partits aposentats, se n’adonarien, segurament massa tard, de la força del 10J!
Tal com la meva amiga diu: Catalunya necessita una UNIÓ de forces independentistes i ERC ha d'estar al servei de Catalunya. I jo aclareixo que el més important és la independència no aquest partit o aquest altre.

Primer la independència, després els partits!


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada