dissabte, 14 d’agost del 2010

14/08/10. L'esperit del 10J i la mesquinesa dels partits polítics parlamentaris

Benvolguts,
Ja sabeu que la unitat del 10J trontolla davant la mesquinesa de TOTS els nostres apoltronats polítics dels partits parlamentaris.
Per intentar fer-los reaccionar els outsiders (no de la política sinó de l’actual situació) els demanen humilitat, amplitud de mires, sentit de país, rebuig de les situacions personals a les que han arribat traint els seus militants i el poble en general. Per concretar-ho proposen el rebuig intern dins dels partits i alternativament la creació d’una gran coalició de ciutadans i associacions.
Els tres articles que avui comentem van en aquesta direcció: sacsejar internament els insacsejables partits i fer que s’uneixin de la manera que sigui per presentar un front comú i fer que l’esperit del 10J no s’esvaeixi.
En trio Laporta-López Tena-Uriel Bertran està en converses des de l’endemà del 10J amb ERC, amb Reagrupament, amb el Centre català de Negocis, i amb altres forces independentistes per tal d’articular un front comú independentista. De les reunions (a casa teva o a casa meva) amb cada un d’ells poc se’n sap. Avui veiem neguit intern i posicionament d’ERC en aquesta qüestió.

D’entrada els tres articles per rumiar. Vegeu la seqüència dels fets.

En el primer article del dimecres 11:
·         “Un grup de militants d'ERC està promovent un manifest per articular de forma interna per forçar la direcció del partit a consultar les bases si cal o no fer una candidatura independentista unitària amb Solidaritat Catalana i Reagrupament.”

En el segon del divendres 13:
·         “Aquest divendres, la trentena de militants que demanen que siguin les bases qui decideixin si ERC ha de formar part o no d'una gran aliança independentista presentaran el seu manifest a la direcció d'ERC, amb la intenció que l'executiva republicana consideri la proposta.”
I en el tercer d’avui dissabte:
·         Esquerra va voler tallar d'arrel ahir la remor d'un eventual debat intern al partit, en aquest cas per decidir sobre la possibilitat de presentar-se en coalició amb altres forces independentistes a les eleccions de la tardor. Els promotors d'aquest debat volen que es parli sobre la conveniència d'aplegar-se amb formacions com Solidaritat Catalana (de Joan Laporta), Reagrupament (de Joan Carretero) o fins i tot amb CiU, per configurar una candidatura unitària i convertir els comicis en un referèndum sobre la independència.”
I segueix:
·         “La direcció dels republicans (partit assembleari) descarta consultar la militància sobre la qüestió. “El debat intern és sa si es té en el moment adequat”, va reblar el portaveu del partit, Ignasi Llorente”

Segurament que a tots els partits apoltronats hi ha veus discordants que voldrien la unitat de totes les forces independentistes, en contra de l’opinió de l’aparatxic de cada un que veu trontollar la seva posició i les dels seus mariatxis (pilotes, sicaris, tontos útils)!

Dintre de l’independentisme català hi tres conjunts de patriotes: els que militen en partits independentistes (ERC, Reagrupament, CUPs), els que militen en partits que volen i dolen (CiU, Iniciativa) i els que no militen en cap partit apoltronat però que pertanyen a Plataformes per la Llengua, Plataforma pel dret a decidir, Sobirania i Progrés, així com “nous independentistes” que mai no havien sigut militants de partits ni associats a  plataformes, però que se’ls ha despertat l’independentisme davant de la injustícia social, la iinestabilitat econòmica, l’espoli dels 3.000€ per ciutadà i any, etc..
La crida a la Solidaritat d’en Laporta-López Tena i Uriel Bertran s’ha adreçat als partits apoltronats per tal que es desapoltronin i s’uneixin en la transversalitat, però també als ciutadans individuals que militin en un partit o en un altre o en cap per tal que tinguin l’opció en les properes eleccions al Parlament de Catalunya de votar “unitat”, de votar “transversal”, de votar “10J”. Independentment de la història personal de cadascú.
Salut i Independència,

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada