dissabte, 13 de novembre del 2010

12/11/10. El govern de l'estat se'n fot dels catalans i cap estament oficial protesta

Benvolguts,
No és tan sols el TC, el TSJC i el Rouco Varela. Són tots els estaments de l’estat que bloquegen Catalunya. Dos exemples d’avui:

“L’Avui. Redacció. Brussel·les:
El govern espanyol reconeix que no paga les traduccions catalanes a la Unió Europea.
El govern espanyol incompleix l'acord signat amb les institucions europees pel qual es compromet a dotar de pressupost un òrgan que tradueixi al català certa legislació europea i la correspondència amb els ciutadans de la Unió Europea. Així ho ha reconegut el secretari d'Estat per a la UE, Diego López Garrido, en una reunió que ha mantingut amb eurodiputats catalans a Brussel·les.
Els acords es van signar l'any 2005 en plena eufòria econòmica i, per tant, el govern espanyol no es pot excusar per la crisi. Es tracta de manca de voluntat política, ha afirmat l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras.”

“Comunicat de la Comissió de la Dignitat:
L’anunci fet ahir per part del Ministeri de Cultura espanyol sobre el retorn de 40 lligalls del fons de Salamanca a Catalunya només pot ser qualificat com a nou acte de menyspreu envers Catalunya, envers els seus ciutadans, partits, sindicats i altres entitats que esperen recuperar els documents requisats el 1939, després de cinc anys de ser aprovada la Llei de Retorn (aquest 17 novembre en farà 5 anys). La Comissió de la Dignitat expressa la seva total indignació per l’anunci del Ministeri de Cultura en el sentit que ara es retornaran 40 lligalls a Catalunya i 14 al PNB.
Com es pot veure amb el retorn de la documentació del PNB, quan els convé, no hi ha problemes. Es fa el retorn en un obrir i tancar d'ulls. Estem més que satisfets que el PNB pugui recuperar els seus documents -només faltaria- però denunciem que el Ministeri hagi estat tant diligent en retornar els del partit basc només pel motiu que aquest partit va anunciar fa poc que votaria a favor dels pressupostos de l’Estat.
“Actualment hi ha digitalitzat i a punt per transferir a Catalunya un volum de documents que suposen uns 900 lligalls. Com pot ser que ara es despengin retornant-ne quaranta només? Resultarà que el seu retorn ha de ser penyora de pactes polítics? No volem que els drets reconeguts per la Llei als ciutadans i entitats de Catalunya sigui penyora de cap pacte obscur. No volem que siguin la torna de cap pacte amb ningú ni menys que s’ho reservin com a ostatge en les negociacions amb el govern que surti de les eleccions al Parlament. “
Per si no ho sabíeu, tots els estaments dels governs espanyols siguin PSOE o PP ens menyspreen, ens obliden, se’n foten, se’n riuen a les nostres barbes, per dir-ho en paraules seves “nos ningunean”. Segurament que d’acord amb el TC tenen tot el dret a fer-ho, però els ínclits governants (?) catalans no protesten, no es queixen, no mouen ni un dit...

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada